≫ 

Dve godine od ubistva mladog advokata u Jagodini: "Srbija u vrhu Evrope po broju neotkrivenih ubica"

Njegov otac obećava: "Tražiću da se sudi i onima koji su stvorili ovakvu klimu da se kriminalci međusobno obračunavaju, a nevini stradaju"

  • 4

Advokatski pripravnik Nemanja Stojanović (27) ubijen je pre dve godine ispred zgrade u kojoj je živeo u Jagodini, a počinioci tog zločina ni danas nisu otkriveni, ni procesuirani.

Mladić je tog 13. septembra pogođen sa četiri hica, u profesionalnoj sačekuši. Motiv ubistva takođe nije poznat, a Nemanjin otac, advokat Milovan Stojanović kaže da će učiniti sve da se nalogodavci i izvršioci ovog zločina pronađu.

- Učinićemo sve preko Advokatske komore Srbije. Ja ću tražiti da se procesuiraju ne samo nalogodavci i izvršioci, već i oni koji su napravili ovakvu klimu da se kriminalci međusobno obračunavaju, a da nevini, kao što je moj sin, stradaju - rekao je on za RTV Kopernikus Jagodina.

Nemanja Stojanovic, sin advokata, Jagodina, ubistvo

Advokatski pripravnik Nemanja Stojanović (27) ubijen je pre dve godine Foto: Facebook/Немања Стојановић

Ispred zgrade u kojoj Nemanjin otac radi Advokatska komora Srbije postavila je na dvogodišnjicu ubistva spomen-ploču. Isto je prošle godine uradila Advokatska komora Kragujevca.

- Činjenica da posle dve godine nije bilo pomaka u ovom predmetu svakako govori da će i kasnije dokazivanje možda biti teže. Ukoliko je predmet kolege Miša Ognjanovića povezan sa organizovanim kriminalom i inostranim elementom, pa imaju problema da dokažu izvršenje krivičnog dela, onda ne vidim šta je problem ovde, jer imam utisak da se ovde zna ko je bio prava meta, a ko bi mogao biti učinilac - kaže Viktor Gostiljac, predsednik Advokatske komore Srbije.

Dragoljub Đorđević, predstavnik Advokatske komore Srbije u Savetu advokatske komore Evrope, istakao je da se Srbija nalazi u samom vrhu po broju neotkrivenih počinilaca ubistava.

- Mi i dalje nemamo odgovor na pitanje, iako je navodno pretpostavljeni počinilac lišen slobode - ko je ubica našeg kolege Zreleca. Za kolegu Mišu Ognjanovića takođe nemamo odgovor na pitanje ko je to učinio. Ista stvar kada je u pitanju mladi kolega Nemanja Stojanović, koga sam imao čast da lično upoznam i koji je zaista bio pravi mladi kolega koji je znao da ceni sve ono što se radi za advokaturu - rekao ja advokat Đorđević.

DVE VERZIJE UBISTVA

U vreme ubistva Jagodinom su kružile dve verzije o mogućem motivu za ubistvo mladog advokata, koje ni danas nisu izbledele.

Kao prvi motiv spominje se da je ubistvo Nemanje zapravo poruka ili osveta njegovom ocu, poznatom jagodinskom advokatu, a kao drugi motiv navodi se da je u pitanju pomešana meta i da je Nemanja Stojanović zapravo slučajno ubijen, jer navodno u istoj zgradi živela je i osoba sa dosijeom, koja je isto kao i ubijeni Nemanja vozila "audi.

VIDEO: Uznemirujući snimak ubistva na Banovom brdu, likvidacija u po bela dana!

(Telegraf.rs/ RTV Kopernikus Jagodina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    17. septembar 2019 | 08:13

    Sramno za tuzilastvo! Ali nikakvo cudo za zemlju u kojoj kriminalci i ubice prolaze nekaznjeno. Tuzno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA