U Vranju uhapšeno osam krijumčara migranata: Naplaćivali prevoz iz Severne Makedonije u Beograd

Pripadnici ove kriminalne grupe su od februara do maja ove godine organizovali prihvat iregularnih migranata

  • 0

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal Žandarmerija i policija u Vranju uhapsile su osmoro osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

U saopštenju MUP-a se navodi da su uhapšeni T. R. (24) koji se sumnjiči da je organizator, R. V. (44), L. I. (20), R. R. (22), L. Dž. (21), Lj. R. (19), P. I. (42) i D. N. (22), dok je za isto krivično delo osumnjičen i Ð. F. (25), koji je uhapšen ranije i nalazi se u pritvoru u Nišu.

Sumnja se da su pripadnici ove kriminalne grupe od februara do maja ove godine organizovali prihvat iregularnih migranata koji su na nedozvoljen način iz Severne Makedonije ušli u Srbiju, kao i da su omogućili njihov nedozvoljen boravak na teritoriji Preševa i tranzit do Beograda.

Oni su, kako se sumnja, za te radnje od migranata uzimali novac, koji su međusobno delili.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA