≫ 

Tužilaštvo protiv Zorana Marjanovića ima svedoke i dokaze. Branioci tvrde da nedostaje motiv

Za ubistvo jelene Marjanović optužen je samo njen suprug Zoran, ali optužnica je dva puta obarana

  • 27
Zoran Marjanovic, Jelena Marjanovic, nocne more

Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Oči javnosti u Srbiji uprte su u Viši sud u Beogradu, gde je pre 10 dana počelo dugoočekivano suđenje za ubistvo pevačice Jelene Marjanović. Na optuženičkoj klupi nalazi se Zoran Marjanović, njen suprug, kome se na teret stavlja teško ubistvo.

Optužnica se zasniva na četiri ključna dokaza - tri materijalna i izjavama svedoka. Ako se Marjanović proglasi krivim, preti mu kazna do 40 godina zatvora.

On se tereti da je 2. aprila 2016, oko 17 sati u Borči, u blizini kanala pored nasipa u naselju Crvenka, u stanju uračunljivosti, svestan svog dela, ubio suprugu Jelenu. Marjanović se izjasnio da nije kriv, a ceo slučaj praćen je sa velikom pažnjom javnosti.

Kako su pisali mediji, trenutna optužnica (koja je podignuta po treći put), bazirana se na "nizu dokaza koji opravdavaju sumnje tužilaštva protiv njega". Tu su navodno i saslušanja svedoka, kako onih koji su spremni da govore o lošim odnosima između supružnika, tako i onih koji su u vreme zločina bili u bliznini.

Zoran Marjanović, suđenje

Zoran Marjanović Foto: Nikola Tomić

Krv na pantalonama i u kolima, kao i mobilni telefoni supružnika takođe idu u prilog tužilaštvu.

Ipak, ima i onih koji brane Marjanovića, te ističu kako, ako i ovo jeste zločin iz strasti, ne znači da je suprug ubica.

Dobrivoje Radovanović, nekadašnji dugogodišnji direktor Instituta za kriminološko-sociološka istraživanja u Beogradu, kaže da je možda ubistvo počinio neko kome ljubav nije bila uzvraćena, koji bio ljubomoran ili ostavljen. On takođe smatra da u celom slučaju nedostaje motiv ubistva.

 

Advokat Nebojša Milosavljević tvrdi da je ubistvo pevačice Jelene Marjanović organizovan zločin za koji je odgovorna veća grupa ljudi, odnosno da je ubistvo počinjeno za sedam minuta, što "Zoran nije mogao da učini". On tvrdi  da je ubica patološki tip, a kako kaže, veštačenjem je zaključeno da to nije Zoran Marjanović.

Po njemu, najvažniji dokaz je trag obuće na mestu ubistva, za koji je, kako kaže, utvrđeno je da on ne pripada nikom od članova porodice Marjanović.

Suđenje Marjanoviću je u toku, a da li će tužilaštvo uspeti da dokaže njegovu krivicu ili će advokati odbrane imati jače argumente, ostaje da vidimo. 

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    21. septembar 2019 | 07:04

    Da pricalo se da je htela da napusti supruga i da je sa njom isao gde god je ona isla , odnosno omorala se javiti telefonom, analizirajte malo njihove izjave. Sta reci za njene nokte,jer je i to uspeo manijak da uradi za tako kratko vreme i da niko nevidi i necuje u sred bela dana. Prica nije ni za malu decu. Otkud je ta druga osoba znala da ce da trci tu kad je dosla prvi put, a krenula da trci gde je i ranije trcala pa odustala.

  • Sanja

    21. septembar 2019 | 12:24

    Meni je Teodora najsumnjivija. Motiv: nasledstvo, za koje se javno borila a pri tome skupljala i trazila lazne svedoke

  • Milica

    21. septembar 2019 | 09:00

    Policija i tužilaštvo znaju ko je ubica, ali zašto ćute to oni znaju. Instalirane kamere na kućama i objektima sigurno imaju dolaze o zločinu. Ko ih skriva i zašto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA