≫ 

Deda nasmrt pretučenog Martina (17): Već su ga tukli, razbili mu glavu, pa je išao na ušivanje

Telo mladića Martina Barne pronađeno je 18. septembra u parku u Novom Kneževcu

  • 39
Nemet Nandor, deda, Martin Barna

Foto: Printskrin/RTS, Privatna arhiva

Četiri mladića uhapšena su danas zbog sumnje da su nasmrt prebili 17-godišnjeg Martina Barnu u Novom Kneževcu, a deda sirotog mladića Nemet Nandor, rekao je za RTS da je njegov unuk i ranije dobijao batine.

- Pre nego što se to desilo, prethodno veče, isto su ga tukli i maltretirali i pre mesec dana. Onda su ga pretukli totalno da je stigao u bolnicu, onda su ga i šili tamo - priča Nandor.

Kaže da su policiju obavestili kada su mu razbili glavu, odnosno kada su mu uvo rascepali.

- Došla je policija i napisala zapisnik da moj unuk nije kriv uopšte, nego su oni krivi, i ništa drugo - kaže deda.

Telo mladića pronađeno je 18. septembra u parku u Novom Kneževcu koji se nalazi neposredno između centra ove severnobanatske varošice i reke Tise, preko puta škole. Pronašla ga je meštanka koja je izašla u jutarnju šetnju.

- Ujutru u 7 sati sam izašla sa kucom da se prošetam i videla sam da neko leži zgrčeno. Leđa su se videla i bila su modra. Mislila sam da neko pijan leži. Kada sam se približila, onda sam videla da je mrtav dečko - priča meštanka.

Odmah je zvala policiju, koja je, kaže, stigla za nepunih 5 minuta.

Retki meštani pričaju o počiniocima ubistva.

- Za grupu mogu da kažem da je izuzetno problematična, jer su već nekoliko momaka oni pretukli. Što se tiče dečka, poznajem njegovu majku, radim sa njom. Dete sam isto poznavao, bukvalno od malih nogu. Dobar je bio dečkić, ali kao i svi ostali, ponekada je možda znao da bude i nestašan - kaže Goran Bibin iz Novog Kneževca.

I RANIJE GA ZLOSTAVLJALI

Kako Telegraf.rs saznaje, policiji je 13. avgusta prijavljena tuča između uhapšenog M. D. i preminulog mladića. Martinu su tom prilikom konstatovane lakše telesne povrede i policija je po nalogu Tužilaštva podnela prekršajnu prijavu protiv M. D.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roko

    22. septembar 2019 | 22:50

    Četiri brata ga tukla... Hmm svi znamo ko ima toliko dece i ne poštuje zakone... Da nisu Romi ubice? Teško da neka srpska ili mađarska porodica ima toliko dece...

  • Grga

    22. septembar 2019 | 22:59

    Ne mudruj deda nego cini ono sto trebas kad ste dozvolili sve i cutali

  • Nebojša Berak

    22. septembar 2019 | 21:31

    Samo Dusanov zakonik, oko za oko zub za zub. To je bilo i u Hamurabijevom zakoniku. Na zalost ovi olosi, monstrumi i ubice proci ce sa par godina robije. Ako drzava ne reaguje kroz institucije onda je otac deteta duzan da izrekne i izvrsi presudu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA