≫ 

Dečaci koji su navodno ubili Martina, terorisali su ceo grad: Ovog puta je napad braće bio koban

Martin je živeo sa mamom, bakom i dedom, a oni koji su ga poznavali tvrde da je bio dobro dete

  • 76
Martin Barna

Foto: Privatna arhiva, dnevnik.rs

Martin Barna (17) iz Novog Kneževca ubijen je 13. septembra, dva meseca pre proslave svog punoletstva. Ubrzo se ispostavilo da je dečak stradao u vršnjačkom nasilju, a da su osumnjičeni za njegovo ubistvo u ovom mestu poznati po problematičnom ponašanju, te ne samo da su već jednom povredili Martina, već su navodno maltretirali i drugu decu.

Za njegovo ubistvo osumnjičeni su braća M.D. (19), J.D. (18), kao i dvojica maloletnika, starih 16 i 15 godina. 

Martin se te noći vratio od druga iz Kanjiže, ali je u centru Novog Kneževca sreo četiri mladića (od kojih su trojica rođena braća, a jedan im je brat od strica). Po nezvaničnim informacijama između njih je došlo do rasprave, nakon koje su dečaci navodno nasrnuli na žrtvu. Martina su toliko snažno šutirali rukama i nogama, da mu je od siline udaraca pukla jetra.

Ubistvo Martin Barna, osumnjiceni

Dečaci koji su osumnjičeni za ubistvo Martina Varne Foto: Informer

Kako pišu mediji, kada su završili, otišli su da jedu. Kasnije su se vratili još jednom da provere da li je živ. Videvši ga da nepomično i bez daha leži u travi, navodno su ga pokrili lišćem i kartonom i udaljili se s lica mesta.

Dečakovo telo je ujutru našla prolaznica i lalarmirala policiju. Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni.

ŽIVEO SA MAJKOM, BIO JE DOBRO DETE

Martin je, inače, bio učenik trećeg razreda saobraćajnog smera. Nakon razvoda roditelja živeo je sa majkom Anitom, dekom i bakom. Njegov otac radi u Mađarskoj, gde da je i sačekala strašna vest o smrti sina.

Sahranjen je u petak na katoličkom groblju u Novom Kneževcu. Otada prijatelji na društvenim mrežama ne prestaju da se opraštaju od njega.

Martin Barna, poruke

Prijatleji se opraštaju od njega Printskrin: Facebook

Njegova porodica je skrhana strašnim zločinom, tim pre što je, po rečima njegovog dede, ista grupa mladića Martina pretukla pre mesec dana. On je tada zbog povreda glave završio u bolnici, a slučaj je prijavljen policiji.

Dečake osumnjičene za ovaj zločin, od kojih su trojica rođena braća, a jedan im je rođak, i drugi meštani opisuju kao problematične mladiće, sklone incidentima.

Martin Barna, poruke

Meštani tvrde da su dečaci i ranije zlostavljali Martina Printskrin: Facebook

Poruka koju je na Fejsbuku ostavio jedan stanovnik Novog Kneževca, koji kaže da je poznavao Martina i njegovu mamu, naročito je uzbudila javnost.

– Za Martina mogu da kažem da je bio dobro dete, nažalost, desilo se to što nas je sve potreslo. Кao i svako dete, ponekad je znao da bude i nestašan, ali generalno je bio dobar, nije zaslužio tako da završi. Velika tragedija za ovako malo mesto! Znao sam da ga je grupa mladića koji su uhapšeni, napadala i tukla i ranije, ali niko nije mislio da će se sve završiti Martinovim ubistvom. Grupa uhapšenih mladića izuzetno je problematična već nekoliko godina, a ovog leta posebno jer su pretukli nekoliko momaka - kazao je ovaj stanovnik Novog Kneževca.

Martin Barna, poruke

Martin Barna ubijen je 13. septembra Printskrin: Facebook

Kako Telegraf.rs saznaje, policiji je 13. avgusta prijavljena tuča između uhapšenog M. D. i preminulog mladića. Martinu su tom prilikom konstatovane lakše telesne povrede i policija je po nalogu Tužilaštva podnela prekršajnu prijavu protiv M. D.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YYY

    23. septembar 2019 | 12:15

    Ovo je znaci bio drugi napad. Prvi je prijavljen policiji. I kako je policija reagovala? Nikako. Skotovi su nastavili teror dok nisu ubili jadno dete. Recite mi koja je poruka za nas roditelje iz svega ovoga? Ja sam je shvatio: uzeti pravdu u svoje ruke jer su nadlezni po ko zna koji put dokazali da su totalno nesposobni ili nezainteresovani. U ovom slucaju su imali sve parametre da rese problem: imena, prijavu, sta je jos trebalo?

  • Glavonja

    23. septembar 2019 | 12:09

    Da su ne daj bože, tako nesto uradili nekom od mojih, ubio bi ih svu trojicu. Bez razmišljanja!

  • Šeki

    23. septembar 2019 | 11:35

    Da imamo normalnu državu oni bi već bili u zatvoru na prevaspitavanje zbog nasilničkog ponašanja. Tukli ga pre mesec dana, tukli i druge momke a na slobodi??? E jbte Srbijo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA