≫ 

Težak, tužan i kratak život: Ubijeni Martin je dva puta ove godine izbačen iz kuće, živeo je u šupi

Dečak je bio u sukobu sa brojnim članovima svoje porodice

  • 83
Martin Barna Foto: Privatna arhiva

Martin Barna (17) koji je 18. septembra ubijen u tuči, u parku u Novom Kneževcu, ove je godine već dva puta morao da napusti svoj dom, saznaje Telegraf.rs. Pred kraj života dečak je živeo u šupi, u dvorištu svoje bake.

Martinovi roditelji su razvedeni, a nakon njihovog rastanka dečak je ostao da živi sa ocem. Sve se promenilo 26. januara ove godine kada je došlo do sukoba između njih dvojice, nakon čega je dečak napustio kuću svog oca i otišao da krov deli sa majkom i njenim ocem.

Martinov otac, kako pišu lokalni mediji, sada radi u Segedinu, gde ga je i stigla vest o tragediji.

No porodične turbulencije nastavile su da prate detinjstvo ubijenog dečaka. On je sve do 15. septembra boravio u kući svoga dede, kada se sukobio i sa njim i svojom majkom. Nakon toga je i deda zahtevao od Martina da ode iz kuće.

Nemet Nandor, deda, Martin Barna Martinov deda Nandor Foto: Printskrin/RTS

Od tada je Martin živeo u pomoćnom objektu, u šupi na imanju svoje bake po ocu. U tu šupu se verovatno i zaputio kada je u centru Novog Kneževca naleteo na četvoricu braće, sa kojima je već ranije imao probleme.

Oni su se već jednom u avgustu s njim tukli, a iz tog incidenta je Martin izašao sa povredom glave.

U noći 17. na 18. septembar oni su ga, kako se pretpostavlja, tukli i šutirali toliko jako da je dečaku pukla jetra, a potom ga ostavili. Njegovo beživotno telo nađeno je sutradan.

Dečak je sahranjen na katoličkom groblju u Novom Kneževcu, a osumnjičeni za njegovo ubistvo su uhapšeni i određeno im je zadržavanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Du@

    23. septembar 2019 | 19:16

    Strasno sta jadno dete je prezivelo Ako su svi bili bez pameti gde je socijalno Zar niko nije znao gde se dete potuca da bi prezivelo ??? A tu cetvoricu kazna zestoka bez obzira sto su mladi!!!! Neka ga Andjeli cuvaju Bar ima mir... Laka mu zemlja

  • Tanja

    23. septembar 2019 | 22:40

    Svi smo mi Martin.Zasto?Jel cutimo,komentarisemo kada dodje do ovakve strahote.Osudjujemo roditelje,a da se ne zapitamo ko je sve u tom lancu odgovornosti zakazao.A zakazali smo svi.Koji je ovo slucaj po redu?Cije je dete sledece?Moje,vase?Kada ce se ovaj narod opametiti????

  • Miroslava

    23. septembar 2019 | 22:06

    Ta četvorica ne bi smeli toliko da ga tuku, znali su da je sam nezaštićen. Pitam se kakva je to majka, otac, deda..... Da li treba da odgovaraju i oni za zanemarivanje, isterali su ga kad je bio maloletan. Dečaku je velika tuga u očima. Možeš li majko mirno ikada da zaspiš? A, ti deda???? A, ove monstrume osuditi Tijaninim zakonom.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA