≫ 

Kineskinja nestala pre 3 meseca u Srbiji, a sada je njeno telo pronađeno na Tari

Tragičan ishod potrage za turistkinjom u Srbiji koja je nestala krajem juna

  • 24
Zhu Xinyue Foto: MUP Srbije

Na Tari je u utorak uveče pronađeno telo Džu Sinjue (21), kineske državljanke kojoj se krajem juna izgubio svaki trag na ovoj planini, kako nezvanično saznaju Novosti.

Potraga je trajala skoro tri meseca, a u nju su bili uključeni srpska policija, spasilačke službe, kineska ambasada i roditelji nesrećne devojke.

Telo devojke pronađeno je obešeno o jedno drvo blizu puta Mitrovac – Perućac na Tari, a da li je Kineskinja, kao što se pretpostavlja izvršila samoubistvo ili se radi o zločinu, pokazaće odbukcija koju je naložilo Više javno tužilaštvo u Užicu, piše Blic.

- Telo je pronađeno oko 30 metara ispod puta koji povezuje Mitrovac i Perućac. Na njemu nije bilo vidljivih povreda, zveri kojih na Tari ima puno, ga se nisu dokopale - rekao je "Novostima" izvor iz istrage, sugerišući da je telo dugo stajalo u šumi pre nego što je pronađeno.

Džu Sinjue je 28. i 29. juna boravila u Bajinoj Bašti, gde je došla turistički, sama, i to je poslednje što se zna o njoj. Iz Bajine Bašte se tada poslednji put javila svojim roditeljima, što je kasnije, s obzirom da su oni prijavili njen nestanak jer se nije vratila kući, utvrđeno praćenjem baznih stanica. Međutim, posle ovoga nije bilo nikakvih drugih informacija o njenom kretanju.

MUP Srbije 25. jula saopštio je da je Kineskinja nestala i zamolio sve koji eventualno znaju nešto o njoj da jave policiji. U međuvremenu u Bajinu Baštu su dolazili i roditelji Džu Sinjue koji su u razgovoru sa meštanima pokušavali da nešto više saznaju o svojoj ćerki.

Posle tri meseca potraga je urodila plodom, a telo Kineskinje, obešeno o drvo u provaliji ispod puta, locirano je zahvaljujući njenom mobilnom telefonu.

Rendžeri NP "Tara" dojavu o području na kome se nalazi telo dobili su juče popodne, posle čega su u pretragu krenuli zajedno sa Kinezima koji su ovde namenski došli da traže Džu Sinjue.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. septembar 2019 | 09:25

    Nije valjda bila sama na Tari,malo cudno ici na Planinu sam a da nije imala nekog jos ili da niko nije znao gde se uputila,uzgred lepa kineskinja!

  • Uros

    25. septembar 2019 | 11:42

    Nikakva istraga nije urodila plodom vec su slucajni prolaznici pronasli nesrecnu devojku....

  • Gini

    25. septembar 2019 | 10:00

    Pa kako su nasli telo putem njenog telefona a nisu je nasli kad je nestala,nego posle 3 meseca????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA