≫ 

Majci iz Žarkova koja je bacila bebu u kontejner preti manja kazna: Razlog postporođajna depresija

Zbog nalaza veštaka, Mirjana G. više neće biti osumnjičena za teško ubistvo u pokušaju, već za mnogo blaže krivično delo

  • 40
Kontejner, beba ostavljena Žarkovo, Mirjana Gavrilović Foto: Novosti.rs/K. Mihajlović, Facebook

Sudski veštaci utvrdili su tokom dosadašnje istrage da je Beograđanka Mirjana G. iz Žarkova bolovala od postporođajne depresije u trenutku kada je svog tek rođenog sina bacila u kontejner sa sve posteljicom, zbog čega joj preti znatno manja kazna.

Zbog ovakvog nalaza veštaka, Mirjana G. više neće biti osumnjičena za teško ubistvo u pokušaju, već za mnogo blaže krivično delo.

Kontejner, beba ostavljena Žarkovo Kišobran ispod kog je bila bačena beba; Foto: Novosti.rs/K. Mihajlović

- Više tužilaštvo je nakon veštačenja ustupilo predmet na dalje postupanje Osnovnom tužilaštvu, jer je utvrđeno da nema elemenata teškog ubistva u pokušaju. Ona je sada osumnjičena za delo pokušaja ubistva deteta pri porođaju, za koje je zaprećena maksimalna kazna od pet godina zatvora - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

Podsetimo, Mirjana G. je uhapšena 26. avgusta, nakon što je penzioner Slobodan Cvetković pronašao živo novorođenče u kontejneru dok je šetao psa. Dosadašnjom istragom je utvrđeno da se Mirjana G. porodila sama u svom stanu, dok su njen otac i maloletni sin spavali u drugoj sobi. Mirjana je ovu, kao i prethodnu trudnoću krila od svih, a nakon pronalaska bebe javio se muškarac koji je posumnjao da može biti otac. Dete je zasad zbrinuto u hraniteljskoj porodici.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    26. septembar 2019 | 08:54

    Lepo je dok je sex, a kada naraste stomak kuku lele, more dao bi joj ja ipak da malo odlezi...

  • Neverujuci

    26. septembar 2019 | 08:39

    Nema teže boljke od depresije, a vi koji ne verujete volela bih samo dva dana to da osetite, ne više ni minuta. To je pakao!

  • Senka

    26. septembar 2019 | 08:44

    Strasno! A da je dete umrlo u kontejneru? I kako je sprečiti da i dalje radja i baca decu? Ok, ako je bolesna i depresivna onda lepo u zatvorsku bolnicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA