≫ 

Dragan osumnjičen da je ubio Tanju ostavio oproštajno pismo ćerkama. Rekao je i da neće biti razvoda

- Priča se i da je u kafiću pre nekoliko dana rekao nekom s kim je sedeo za stolom da do razvoda neće doći "jer će on to da preseče" - dodaje sagovornica

  • 11
Tanja Dragan Vasiljković Foto: Facebook

Dragan Vasiljković (52) iz Bele Palanke, koji je osumnjičen da je pre tri dana u porodičnoj kući ubio nožem suprugu Tanju (46), a potom izvršio samoubistvo, navodno je ostavio oproštajno pismo, upućeno njihovim ćerkama.

U svojoj poslednjoj poruci Dragan je, navodno, pokušao da objasni deci zašto se odlučio na monstruozni čin.

Udala se kao tinejdžerka

Da postoji oproštajno pismo, juče su komentarisali i meštani Bele Palanke, i dalje užasnuti tragedijom koja je zadesila porodicu Vasiljković.

- To pismo krije tajnu zašto je Dragan odlučio da presudi Tanji. Jeste je voleo, jeste bio ljubomoran i verovatno nije mogao da zamisli da Tanja može da bude s drugim muškarcem. Oni su bili zajedno punih 30 godina, pošto se ona za njega udala kao veoma mlada, s nepunih 16 godina - ispričala je za Kurir jedna komšinica nesrećnih supružnika, koja je bila i veoma bliska s Tanjom.

Ona kaže i da su se zajedno borili tokom svih godina braka da podignu obe ćerke.

Tanja Vasiljkovic Foto: Facebook/Tanja Vasiljkovic

Trpela nasilje

Stravična tragedija završni je čin višegodišnjeg nasilja koje je nesrećna žena trpela. Kako priča izvor "Blica" upoznat sa slučajem, Tatjana je protiv Dragana podnosila prijave za nasilje u porodici, a od maja ove godine Dragan je imao i zabranu prilaska supruzi.

- Tukao ju je, i Tatjana je zbog toga podnosila prijave. Zbog maltretiranja koje više nije mogla da trpi na kraju ga je i napustila - priča sagovornik.

Kada je Tatjana konačno smogla snage da ga napusti, Dragan je kukavički pokušao da vrati svoju ženu u porodični dom: molio ju je da mu se vrati.

- Bio je uporan u tome. Na kraju su, kako sam čula, i njeni roditelji podlegli pritisku i sugerisali joj da se pomire, da pruži Draganu i njihovom braku još jednu šansu. Na kraju krajeva, imali su dve ćerke... Tatjana je to na kraju i uradila, nadala se da će biti bolje - priča naš sagovornik.

Tanja Vasiljkovic Foto: Facebook/Tanja Vasiljkovic

U kafiću pričao da će on "to da preseče"

- Izrasle su u prelepe i predobre devojke koje imaju svoje porodice. Ne znam kako će one sve ovo podneti. Dragan nije hteo o razvodu ni da razgovara, a kamoli da potpiše sporazumnu rastavu. Priča se i da je u kafiću pre nekoliko dana rekao nekom s kim je sedeo za stolom da do razvoda neće doći "jer će on to da preseče" - dodaje sagovornica.

Poznanici porodice Vasiljković ranije su izjavili za "Kurir" da je Tanja pre izvesnog vremena napustila kuću, kao i da je navodno trpela nasilje.

- Znali smo da se sklonila u selo kod svojih roditelja, a pričalo se da ju je Dragan više puta tukao. Ona, međutim, nikad nikome nije rekla zbog čega je zaista napuštala porodični dom - ispričali su meštani.

Podsetimo, zločin je otkrio Tanjin brat, koji je bio uznemiren što mu se nije javljala na telefon. Kad je razvalio zaključana vrata, zatekao je sestru s nožem zarivenim u srce i zeta obešenog u hodniku kuće.

Odluka ćerki da budu sahranjeni odvojeno 

Supružnici Vasiljković sahranjeni su juče u odvojene grobnice jer su tako odlučile njihove naslednice. Dragan je sahranjen u selu Oreovac, a Tanja u rodnoj Divljani kod Bele Palanke. Dragan je navodno u oproštajnom pismu naveo i gde i na koji način želi da bude sahranjen, ali nije poznato da li su mu ćerke na kraju tu želju i ispunile.

Video: Užas u Kotežu: Pucao devojci u glavu, pa u sebe

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    27. septembar 2019 | 10:24

    Tužno je, pretužno, živeti sa nekim 30 godina, odgajati decu i dobiti unučiće, deliti dobro i zlo i upravo on/ona i koga imaš najveće poverenje, odluči da te na najmonstruozniji način ubije. Njega mi zaista nije žao iako znam da to normalan čovek ne može da uradi. Velika zla čuče u ljudima, a mi to i ne znamo.

  • I opet

    27. septembar 2019 | 08:51

    Niko nece odgovarati, nema krivice iako se nije reagovalo na njene prijave. Hoce li shvatiti neko da se nasilnici nikada nece promeniti

  • ima resenja

    27. septembar 2019 | 11:38

    Metalac Gornji Milanovac u glavu dok spava. Pa da vidim koga ce opet tuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA