≫ 

Hapšenje odgovornih zbog malverzacija u bolnici u Pirotu: Nameštali tender vredan 1,6 miliona dinara

Uhapšeni su G.P. odgovorno lice bolnice i G.S., odgovorno lice u predzeću kojem se nameštao tender

  • 1
Opšta bolnica Pirot Printskrin: Google maps

G.P. (49), odgovorno lice Opšte bolnice u Pirotu, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem kada je pokušao da namesti tender preduzeću "Grosis" d.o.o. iz Niša. Uhapšen je i G.S., odgovorno lice u tom preduzeću, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Policija je podnela i krivičnu prijavu protiv četrdesetpetogodišnje žene zaposlene u Opštoj bolnici u Pirotu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je G. P. koristeći svoj službeni položaj tražio od četrdesetpetogodišnje žene da u specifikaciji materijala i konkursnoj dokumentaciji u postupku javne nabavke medicinskog, potrošnog i sanitetskog materijala, unese karakteristike i standarde koji su unapred dogovoreni sa G. S. odgovornim licem „Grosis“ d.o.o.

Cilj je bio da se time eliminišu ostali potencijalni ponuđači i posao u vrednosti od 1.628.750 dinara bez PDV-a dodeli tom preduzeću.

Osumnjičenima G. P. i G. S. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • љиљана

    2. oktobar 2019 | 04:58

    Много поштен народ. Крадњивци - лопови!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA