Misterija smrti Miloša kog je samlela drobilica za kamen: Niko ne zna kada se popeo na nju

Nije bio neiskusan radnik. Kao rukovalac mašinama radio je godinama, a u kamenolom kod Štubika došao je nedavno

  • 0

Miloš Đukić (31) iz Ljiga nastradao je u kamenolomu Smiljkova glava kod Štubika, nadomak Negotina, pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Ovaj radnik preduzeća MMF kop d.o.o. iz Sjenice, koja je na Smiljkovoj glavi bila podizvođač radova "Štrabagu", nije bio neiskusan radnik. Kao rukovalac mašinama radio je godinama, a u kamenolom kod Štubika došao je nedavno.

- Još prikupljamo dokumentaciju i obavljamo istražne radnje kako bismo utvrdili šta se tačno dogodilo u ponedeljak ujutru u ovom kamenolomu. Nejasne su okolnosti pod kojima se on našao u drobilici, a niko od prisutnih nije video kada se on popeo na nju - kaže Milanko Savić, načelnik Odeljenja geološke i rudarske inspekcije Sektora za geologiju i rudarstvo Ministarstva rudarstva i energetike.

Nesreća se dogodila oko 8.10 u ponedeljak, 30. oktobra. Kako su potvrdile i Miloševe kolege, u tom trenutku još uvek nisu krenuli sa eksploatacijom kamena, već je svako od njih pripremao svoje mašine za rad. Đukićev bager je bio na etaži na platou.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA