Glumac Goran Jevtić biće upisan u registar pedofila zbog obljube tinejdžera (16)

- Ukoliko ne ode na izdržavanje kazne, pošto se sada nalazi na slobodi, kazna od deset meseci zatvora koja inače zastareva nakon četiri godine, u njegovom slučaju kazna neće zastariti - rekla je pravnica Maja Atanasković.

  • 53

Srpski glumac Goran Jevtić, osuđen na deset meseci zatvora zbog obljube tada maloletnog dečaka 2014. godine, biće upisan u registar pedofila i neće moći da radi sa maloletnicima, objasnila je advokat.

- On neće imati prava na uslovni otpust i biće upisan u registar pedofila. Moraće da prijavi svaku promenu adrese i neće moći da zasniva radni odnos gde je radni odnos vezan za rad sa maloletnim licima i zabranu uslovnog otpusta - objašnjava pravnica Maja Atanasković.

Goran Jevtić je u martu ove godine osuđen na deset meseci kućnog zatvora bez nanogice, ali mu je kazna preinačena nakon što su on i Tužilaštvo uložili žalbu. Umesto kod kuće, Jevtić će sada kaznu izdržavati u nekom od srpskih zatvora.

- Ukoliko ne ode na izdržavanje kazne, pošto se sada nalazi na slobodi, kazna od deset meseci zatvora koja inače zastareva nakon četiri godine, u njegovom slučaju kazna neće zastariti. To znači da iako bude odlagao kaznu ili bude bio u bekstvu, kazna neće zastariti - dodala je Maja Atanasković.

Podsetimo, glumac je optužen da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, posle manifestacije Pozorišni maraton.

Istraga protiv glumca pokrenuta je naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dečaka.

Tokom celog procesa, Jevtić je negirao krivicu, a povukao se i iz javnog života. Njegove kolege, uverene da mu je optužba nameštena, potpisivale su čak i peticiju. Na više načina je pokušao da odugovlači sudski proces, ali ga je pravda stigla nakon pet godina.

Zakon o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv pole slobode prema maloletnim licima, u javnosti poznatiji kao Marijin zakon, usvojen je još 2015. godine. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija vodi registar osoba koje su pravosnažno osuđene za silovanje i seksualno uznemiravanje maloletnika.

Marijin zakon nazvan je po maloj Mariji Jovanović koju je 2010. godine silovao i ubio komšija Mladen Ogulinac.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spalemar

    4. oktobar 2019 | 07:55

    Odavno se vidi da je izopacen

  • Jk

    4. oktobar 2019 | 08:40

    Sta hocete, pa dozvoli ste da vam slicni njemu paradiraju...

  • Beogradjanin

    4. oktobar 2019 | 08:12

    ...a on sada dobio novu klasu dzaka na fakultetu!? Tuznoooooooo :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA