Dragoslav dao bubreg Milenkovoj ćerki, a on ga zaklao: 12 godina od najbizarnijeg zločina u Srbiji

Motiv za ovaj svirepi zločin, kako se godinama priča po selu, bila je Milenkova sumnja da je Dragoslav "imao nešto sa njegovom suprugom Milicom", ali se prava istina i dalje ne zna

  • 3

Ovog oktobra navršava se 12 godina od jednog od najbizarnijih zločina u Srbiji, koji i danas šokira sve koji za njega čuju!  Tog 15. oktobra 2007. Milenko Burmazović (48) u selu Bređak kod Loznice zaklao je Dragoslava Tešića (58), koji je ranije dao bubreg Milenkovoj ćerki Verici (14) i tako joj spasao život.

Motiv za ovaj svirepi zločin, kako se godinama priča po selu, bila je Milenkova sumnja da je Dragoslav "imao nešto sa njegovom suprugom Milicom", ali se prava istina i dalje ne zna.

O tragičnom događaju i dan danas svi meštani samo odmahnuju glavom. U dvorištu kuće pokojnog Dragoslava, njegova udovicu Leposava (68) uz bolan uzdah priča sve detalje tragedije koja se pred njenom kapijom odigrala pre više od jedne decenije. Sve je počelo kada se Dragoslav u kafani u Loznici sreo sa Milenkom, koji je iz obližnjeg Velikog Sela. On mu se tada požalio da će jedna od njegovih šest ćerki Verica, koja je imala četrnaest godina, umreti jer su joj otkazala oba bubrega i da ne zna šta da radi jer ni njegov ni ženin ne odgovaraju.

Transplantacija bubrega, Bubreg, Donori organa, Bubrezi, Organi

Foto-ilustracija: Profimedia

- Moj muž, kakav je bio dobari naivan, odmah je rekao: "Ako nema ko da da, ja ću." Kada je došao kući, i sin i ćerka i ja smo pokušavali da ga ubedimo da to ne čini. Ne što nismo humani, nego jer se bubreg čuva za nekoga od svoje dece, ako ne daj Bože zatreba. Međutim, on je bio nepokolebljiv i stalno ponavljao "šta je život ako ne možete nekome da pomognete i da mu ga ulepšate" - priseća se Leposava, supruga pokojnog Dragoslava.

Tako je krajem marta 2006. Dragoslav dao Verici svoj bubreg  iomogućio joj da živi. Posle te operacije Milenko i Dragoslav su počeli da se druže i Milenko ga je čak zvao ,"pobratimom".

- Sve je bilo u redu do te proklete subote, 13. oktobra, kada je Milenko došao kod nas u goste sa svojom ženom Milicom. On je iz čista mira počeo da je vređa, da viče da je kurva i da je udara. Moj Dragoslav je rekao da to ne može da radi u njegovoj kući. Milica je pobegla, a moj muž je pozvao policiju, koja je uhapsila Milenka. Dok je on bio u pritvoru, po njegovu ženu je došao rodak i odveo je u Beograd u Sigurnu kuću - priča Leposava i dodaje da je pritvor trajao tek nekoliko sati, jer je Milenko bio bivši policajac.

Hapšenje, lisice, zatvor

Foto: Pixabay

Bez kajanja

 

Po izlasku iz pritvora 15. oktobra, navodi Leposava, Milenko je došao kući i nije zatekao svoju ženu. Ne znajući da je Beogradu, pomislio je da je otišla kod Dragoslava.

- Bio je ponedeljak jutro kad je došao kod nas. Rekao je da ona u mu treba Dragoslav, ali pošto je on bio u prodavnici, ostao je da ga sačeka. Tražio mi je da mu skuvam slađu kafu. Kada sam kroz prozor videla muža na ulici, samo sam izustila: ,"Eno Dragoslava" i Milenko je odmah izašao. Ubrzo sam čula buku ispred kuće, istrčala napolje i videla svog muža krvavog kako leži na ulici ispred naše kapije. Milenko ga je prvo ubo nožem u nogu, a onda je presekao vratnu arteriju i zaklao ga. I na sve to, on je samo sa strane čučnuo i zapalio cigaretu bez trunke kajanja - kroz suze se priseća Leposava.

Verica: Ne mogu da opravdam svog oca

 

U Velikom Selu, odakle je ubica Milenko i danas živi njegova ćerka kojoj je krvnički ubijeni Dragoslav donirao bubreg. Verica Burmazović ne krije zahvalnst koju oseća prema Dragoslavu, koji joj je spasao život.

- Prošlo je zaista mnogo godina, ali je ovo za mene još mnogo bolno i volela bih da ostane u prošlosti. Dragoslavu sam zahvalna i uvek ću biti, jer da nije bilo njegove humanosti, ni ja ne bih bila živa. Odlazim mu i na grob. Ni ja, ni majka, ni ostale sestre ne možemo da opravdamo ono što je otac uradio, ali ne možemo ni da promenimo to. On je odgovarao za to što je učinio i život mora da ide dalje. Ne možete očekivati od mene da izađem u javnost i pričam ružne stvari o sopstvenom ocu. Što se tiče Dragoslavove porodice, s njima nismo ni u dobrim ni u lošim odnosima. I stvarno ne mogu ništa više da pričam - rekla je za Informer Verica.

Dragoslavova žena i dalje skrhkana: Ubica je na slobodi

 

Leposava Tešić kaže da je ubica dobio malu zatvorsku kaznu i sada je na slobodi, dok je njena porodica uništena.

- Osudili su ga na samo 14 godina, iako je bilo zaprećeno do 40. Razlog za to je što ima veze i novac. Uz to mu je, kao i svima, bivši predsednik države u jednom trenutku oprostio trećinu kazne. Tako da je on već dve godine na slobodi, radi povremeno u Rusiji, žena mu se nakon svega vratila, a deca su mu živa i zdrava. A mi smo sve ove godine proveli u strahu i u prvo vreme nismo ni živeli ovde u kući. Sin mi je u potpunosti drugi čovek, zastranio je u religiji, a sada je otišao da živi u Slovačku. Ni ćerka nije bolje, a najžalije mi je zbog četvoro unučadi. Oni nisu mogli ni da shvate šta se dogodilo, ni da prebole dedu. Da ne kažem da od straha u vrtiću nisu smeli da ostanu. To će im zauvek ostaviti posledice - rekla je tužno Leposava.

(Telegraf.rs/Informer, A.Crnomarković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    5. oktobar 2019 | 05:30

    Neka je on izasao.iz zatvora. Sve se plati, sve se vrati, vidi onaj gore. A ti devojko, otac ti je ubica. Mozes da lose govoris o njemu jer je ubica coveka koji ti je dao zivot.

  • Tiši

    5. oktobar 2019 | 08:24

    Das mu bubreg a on hoce jos jedan

  • FANTOM

    5. oktobar 2019 | 15:05

    E ćero on ti nije otac. Da je bio dao bi sopstveni da ti da šansu za život. On je ubica, kukavica i moralno mrtva osoba. Javno se odreci nesoja jer te je lišio pravog oca koji se žrtvovao za tvoju sreću.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA