Kragujevčani nudili poklon svedoku da ćuti o lekaru, koji je lažnim dijagnozama oštetio RFZO

Dvojica muškaraca iz Kragujevca biće privedeni

  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su R.Đ. (58) i S.Č. (45), obojica iz Кragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo sprečavanje i ometanje dokazivanja.

Oni su osumnjičeni da su putem telefona, a zatim i prilikom neposrednog susreta koji su inicirali, obećali poklon ili drugu korist svedoku u pokrenutom krivičnom postupku protiv G.A. (55), da ne bi dao iskaz pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije u Кraljevu.

Pomenuti doktor G.A. uhapšen je sredinom septembra zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, trovina uticajem i falsifikovanje službene isprave.

On se sumnjiči da je obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac, a za koje je u službene isprave unosio neistinite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od strane Republičkog fonda za zdravstveno osiguranja (RFZO) i pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.700 evra i 128.000 dinara.

Osim njega u pomenutoj akciji uhapšeno je još 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela kojima su oštetile Кlinički centar Кragujevac za višemilionske iznose.

Osumnjičeni R.Đ. i S.Č. biće privedeni, uz krivičnu prijavu, nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA