≫ 

Milicu (16) iz Sombora je neko zaklao na ulici i odsekao joj kažiprst: Ubica je i dalje na slobodi

Bojim se da nikada neću saznati ko je i zbog čega ubio moje dete, kaže njena majka

  • 25
Milica Barašin Sombor

Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

Somborska pruga i dalje krije tajnu zbog koje je jedna porodica zauvek zavijena u crno. Ono što se sve ovo vreme prepričava je da je tada šesnaestogodišnju Milicu, učenicu Srednje hemjsko-tehnološke škole, kobne večeri 7.oktobra 2010, ubica pratio na putu od centra grada do kuće i kada je skrenula ka kući, prišao joj sa leđa i odveo iza pruge.

Devojčica se lavovski borila, o čemu svedoče brojne posekotine i odsečen kažiprst. Ali on je bio jači. Devojčici je prerezana glavna aorta na vratu i ostavljena je da leži u lokvi krvi.

Iako je zločin otkriven vrlo brzo, ubica je izmakao ruci pravde. Posle ovoliko vremena, devojčicina majka Svetlana Simendić sumnja da će on ikada biti uhvaćen.

- Bojim se da nikada neću saznati ko je i zbog čega ubio moje dete. U policiju odavno ne idem, jer tamo nemaju šta da mi kažu. Poslednje što su mi rekli je da nedostaje motiv i da istraga kreće iz početka, ali to izgleda nije dalo rezultata. Mislim da je propust napravljen na startu i da će, kako vreme odmiče, biti sve teže da se pronađe - priča nam majka Svetlana.

Milica Barašin

Milica Barašin Foto: Naše Novine

Do majke su ovih godina dolazile razne priče, koje joj iznova otvaraju ranu koja se nikada neće zaceliti.

- Jako je strašno kada znate da neko ko je krvnički ubio vaše dete slobodno šeta gradom. Milica bi sada imala 25 godina, možda bi imala već i svoje dete a ovako nemam čak ni njene lične stvari, koje su uzete zbog istrage i nikada mi nisu vraćene. Deda je umro od tuge za njom, druga baka takođe, a ja i baka Stojanka živimo sa nadom da će se nešto desiti i da će ubica biti pronađen. Ali i ta nada polako umire...  – dodaje majka.

Majci su rekli: "Čekamo novi zločin, pa da ga uhvatimo"

 

Nakon Miličinog ubistva, kako je majka ranije pisala, ispitano je stotine svedoka.

Milica Barašin

Mesto na kom je Milica Barašin ubijena Foto: Naše Novine

- Navodno je ispod njenih noktića pronađen DNK ubice, a postoje i tri očevica. Propust je izgleda napravljen još iste večeri, kada se nisu zatvorile granice, a sumnjam i da su uključene bazne stanice da se provere mobilni telefoni na mestu zločina. Kažu da nemaju DNK u bazi podataka i da se čeka da napravi novi zločin pa da ga uhvate. Mora li još neki mladi život da bude ugašen na ovako strašan način da bi se nešto rešilo...  - pričala je ona kada je od ubistva njene ćerke prošle ni punih godinu dana.

Pismo i crni automobil

 

Baka Stojanka je pola godine nakon svirepog ubistva svoje unuke otkrila medijima da joj je Milica izvesno vreme pre tragedije u poverenju rekla da se plaši, jer ju je pratio crni automobil iz koga je izašao muškarac i rekao joj da zna gde stanuje.

Milica Barašin

Milica Barašin Foto: Naše Novine

– Rekla mi je da ju je taj čovek uhvatio za ruku i zapretio joj, ali da je uspela da se otrgne. Došla je sva uspaničena, ispričala je mi to u poverenju i zamolila me da ne kažem njenoj mami da se ne bi brinula, jer mnogo radi – rekla je Stojanka isto što su prenele i policiji.

Svetlana je rekla da je tada dobila anonimno pismo u kome joj, navodno ženska osoba, piše o crnom automobilu koji je pratio Milicu.

– Pismo je stiglo pošto je u novinama izašlo da se Milica žalila da je prati crni automobil. Pošiljalac kaže da zna ko vozi taj auto i da se radi o čoveku koji je hapšen, da ima kriminalni dosije ali da i dalje slobodno šeta Suboticom. Kopiju sam odnela u policiju i javnom tužiocu, ali su mi rekli da se radi o „nekoj lokalnoj budali“ i da takve informacije imaju i u policiji, jer je saslušano stotinak ljudi oko slučaja.

Video: Monstrum iz Horgoša danima posle zločina dolazio u kafanu veseo

(Telegraf.rs/Subotica info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    7. oktobar 2019 | 11:06

    Garant ju je ubio neki kompleksas koji je verovatno u nju bio zaljubljen,a devojka ga je odbila.Ovaj nije mogao da se pomiri sa cinjenicom i odlucio se za monstruozan zlocin.Gledao sam pre neki dan na youtube za ovaj slucaj.Tuga jedna velika.

  • Ujka Zitko PFK

    7. oktobar 2019 | 11:33

    U to vreme drustvene mreze nisu bile popularne,mozda bi se toj dijaboli lakse usao u trag preko drustvenih mreza.Sa samo 16.god je ovako prelepo izgledala,isla u srednju skolu,nova poznanstva.Verovatno je bila san svakog momka i eto naisla na tesku dijabolu.

  • Aca

    7. oktobar 2019 | 11:34

    Uzas!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA