• 10

Migranti prave haos našim kamiondžijama: Ušunjaju im se dok spavaju, a kazne za to su do 5.000 evra

Migranti se ušunjaju u tovarni prostor a da vozači to često ni ne primete

  • 10

Ivanjički prevoznici gotovo svakodnevno se susreću sa migrantima koji pokušavaju nelegalno da pređu granicu, piše Infoliga.rs. Dok kamioni čekaju na graničnim prelazima kontrolu, migranti najčešće cepaju ciradu i ulaze u tovarni deo kamiona. Kako bi otišli korak bliže ka zemljama zapadne Evrope u kamione srpskih tabli najčešće ulaze u okolini Beograda i ispred graničnog prelaza Batrovci, kao i na Horgošu, gde se vozač kamiona iz Ivanjice Nikola Tadić pre nekoliko dana susreo sa par njih.

- Odmarao sam se ispred granice Horgoš celu noć. Kada sam se probudio obišao sam kamion iz opreza, jer se mnoge moje kolege svakodnevno susreću sa migrantima koji ulaze u tovarni prostor, a kazne su ogromne. Primetio sam da mi je oštećena carinska sajla i znao sam da su tu negde. To su bili mladići od tridesetak godina, znali su srpski, i pitanje je koji im je ovo put uopšte da pokušavaju na ovaj način da pređu granicu - rekao je Tadić.

Kazne za nelegalni prelazak migranata preko granice prevoznike košta od 2.500 do 5.000 evra, dok su kazne u okolnim zemljama veće. U Hrvatskoj se plaća i carinski prekršaj, koji košta 5.000 evra, i odnosi se na oštećenje sajle i plombe, koje nije prijavljeno.

Neke firme iz Ivanjice platile su kaznu od 5 000 evra, a „najskuplji“ slučaj je jedne prevozničke firme iz Ivanjice koja je pre četiri godine morala da plati kaznu od čak 25 hiljada funti. Tada je devet migranata ušlo u kamion za Englesku koji je čekao red za čekiranje karte za brod.

(Telegraf.rs/Infoliga.rs)

Komentari

  • Alles

    Koja dobra fora e...kao ja spavao,ne znam nista majke mi....pa da je tako niko robu ne bi dostavio ako bi stao da spava,jer bi ostao bez nje

  • Driver

    Baš se vidi koliko se razumeš i poznaješ šofersku svakodnevnu muku po granicama. A vidim, pismen si dosta.....

  • 💵💵💵💵

    Ovo je cista laz da su migranti mogi da se sakriju u kamion dok je vozac spavo..pun kamion nekih kutia sa robom.samo ta kutij prazna gdesu mogranti lezali...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima