≫ 

4 sačekuše u Novom Sadu ove godine: Ni za jednu se još ne znaju počinioci

Novi Sad postao je poprište osveta i obračuna

  • 10
Likvidacija Željko B Novi Sad Foto: NS uživo

Dok policija istražuje ko stoji iza ubistva novosadskog biznismena Dragana Amidžića Amidže, ubijenog u sačekuši u nedelju uveče u Sremskoj Kamenici, Novosađanima nije nimalo svejedno. Ovo je, kako pišu lokalni portali, četvrta klasična sačekuša koja je se za nekoliko meseci odigrala u Novom Sadu, a ni za jednu od njih nisu poznati počinioci.

Najskorija, Amidžićeva, odigrala se na izlasku iz lokala u koji je biznismen povremeno dolazio na kafu. Kada je Amdižić bio na nekoliko koraka od svog blindiranog "BMW-a" ubica je samo izašao iz mraka i pucao - sve je bilo gotovo za tren.

Dobro isplanirane su bile i druge likvidacije.

Pred sam doček ove godine, 26.decembra, u Futogu je ubijen Đorđe Zafirović zvani Zafir (37). Ovaj bivši zet Dragoslava Kosmajca, koji je dovođen u vezu sa organizacijom ubistva Radeta Rakonjca, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana i prijatelja Luke Bojovića, nađen je mrtav oko 17 časova u Ulici cara Lazara kod broja 7 u "golfu šestici".

Đorđe Zafirović Zafir, zet Dragoslava Kosmajca Đorđe Zafirović Foto: Privatna arhiva

Dvojica napadača, koji ni do danas nisu identifikovani, prišli su mu vozilom BMW i ispalili rafal kroz prozor. Zafirović, koji je nosio pancir, ipak je poginuo jer su ga meci pogodili u glavu. BMW je kasnije pronađen spaljen na Kamenjaru. Sumnjalo se da je Zafirovićevo ubistvo povezano sa ubistvom Vladimira Roganovića i ranjavanjem Stefana Vilotijevića u Beču četiri dana ranije. Naime, prema navodima medija, Zafirović i Roganović su imali sukob pre desetak godina koji nikad do kraja nije rešen.

Druga sačekuša koja nije rešena je pokušaj ubistva Dalibora Bogdanovića Boće (42) 10. maja oko 23 časa u Ulici Ilije Birčanina 9 na Novoj Detelinari. U eksploziji bombe ispod automobila BMW Bogdanović je teško ranjen i samo sreća ga je spasila da ne nastrada. Ovaj nekadašnji novosadski policajac je poznat po nizu krivičnih dela, a i jedan je od petorice okrivljenih za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine.

POLICIJSKI Policija poicijska traka UVIĐAJ U maju je u Novom Sadu došlo do pokušaja ubistva bivšeg policajca Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

Treći slučaj sačekuše dogodio se pre nepunih mesec dana na Novom naselju. U ulici Braće Dronjak kod broja 7 oko 22.30 časova na parkingu je hicima iz pištolja ubijen crnogorski državljanin Željko Bulatović (55).

Likvidacija Željko B Novi Sad Ubijen crnogorski državljanin Željko Bulatović Foto: NS uživo

Do danas iz istrage nisu saopšteni nikavi podaci o osumnjičenom, a mediji su preneli da je moguće da je on žrtva osvete. On je otac Aleksandra Bulatovića, koji je pre nekoliko godina sa Sašom Vidovićem ubio Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu, a trenutno je u toku ponovljeno suđenje za ovo ubistvo.

Video: Trenutak hapšenja Gorana Jankovića, osumnjičenog za trostruko ubistvo

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA