≫ 

Otmičar dede Jelene Đoković osuđen na 10 godina: Vezao ga, pa tražio dva miliona evra

Branislav Matić (37) oteo je u julu prošle godine Milosava Radisavljevića (81)

  • 13

Branislav Matić (37) osuđen je pravosnažno na 10 godina zatvora zbog toga što je u julu prošle godine u Ljigu oteo Milosava Radisavljevića (81), dedu Jelene Đoković, supruge Novaka Đokovića.

Kako je dokazano, Matić je pre otmice odabrao mesto na koje je odveo otetog starca, u nameri da od njegove porodice iznudi dva miliona evra, jer je znao ko je njegova unuka.

Kobne noći je provalio u kuću nesrećenog čoveka, tako što je isekao komarnik na prozoru ostave, ušao u kuću i Jeleninog dedu, koji je spavao, uhvatio za ruke, a pošto je nesrećni čovek pokušao da se odbrani, bacio mu prekrivač na glavu i stavio mu jednu lisicu na ruku, a drugu vezao za svoju.

- Iz njegove kuće uzeo je 26.000 dinara i mobilni, Milosava preveo preko Ibarske magistrale i reke Ljig do metalnog dalekovoda u kukuruzištu, gde mu je ruke obmotao oko dalekovoda i vezao ga lisicama. Noge i telo oblepio mu je selotejp trakom, a onda tražio od njega da zove unuku i traži joj novac za otkup. Kada je Milosav odbio da pozove Jelenu, rekao mu je: "Neću dolaziti dva, tri sata, nemoj da napraviš nešto da ne bude problema".

Potom je otišao i sinu otetog poslao poruku da za otkup traži dva miliona evra - utvrđeno je tokom suđenja. Milosava, koji je dozivao pomoć, slučajno je pronašao prolaznik.

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raša

    11. oktobar 2019 | 19:11

    Vau! Neki ni za višestruko ubistvo ne dobiju više od par godina. Ovo izgleda kao veliki uspeh pravosuđa.

  • milanche

    11. oktobar 2019 | 19:11

    A da vidimo koliko ce onda da dobije ubica Milosa Mileusnica!! Mada ipak je ovo deda Djokoviceve zene !!!!!!Ako je za otmicu ovaj dobio 10g onda za unistvo 40god !!!Borimo se za ubijenog Milosa!!!!

  • Nikola

    11. oktobar 2019 | 18:41

    Deset godina za ovog dedu, a kada siluju neku devojčicu onda je 8 meseci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA