≫ 

Sud odredio kućni pritvor i nanogicu za radnika "Krušika": 5 godina odavao poslovne tajne preduzeća

On se sumnjiči da je u poslednjih pet godina nezakonito prikupljao i iznosio iz fabrike dokumenta koja su nosila oznake "poverljivo", "strogo poverljivo" i "vojna tajna"

  • 4

Viši sud u Beogradu danas je ponovo odredio kućni pritvor uz nanogicu radniku "Krušika" iz Valjeva A.O. koji se, prema pisanju medija, sumnjiči za odavanje poslovne tajne tog preduzeća.

- Postupajući po nalozima Apelacionog suda u Beogradu, krivično vanpretresno veće donelo je rešenje kojim se odbija kao neosnovana žalba tužioca i potvrđuje rešenje sudije za prethodni postupak od 20. septembra, a kojim je prema A. O. određena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora - precizira za u saopštenju Višeg suda.

Naime, prethodno je po žalbi tužioca, 24. septembra bilo preinačeno rešenje sudije za prethodni postupak i A.O. kućni pritvor zamenjen pritvorom.

Ranije danas Apelacioni sud je to rešenje ukinuo i naložio ponovno odlučivanje Višeg suda.

Uhapšeni radnik fabrike namenske industrije „Krušik“ u Valjevu A.O. sumnjiči se da je u poslednjih pet godina nezakonito prikupljao i iznosio iz fabrike dokumenta koja su nosila oznaku "poverljivo", "strogo poverljivo" i "vojna tajna".

On je navodno bio revoltiran smenom svoje majke sa mesta direktora i, kako je naveo pred istražnim organima, tada su počeli njegovi problemi, odnosno sukob sa rukovodstvom ove fabrike.

Kako je ispričao od 2014. je prikupljao dokumentaciju o poslovanju, a iskoristio je i nepažnju kolega da bi im ukrao šifru za ona dokumenta kojima nije imao pristup.

Video: Žena prebila radnika poslastičarnice u Obrenovcu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • QWERTY

    14. oktobar 2019 | 18:16

    SAMO NANOGICA?!?!?! PA OVO JE SMEJURIJA JER ZA TAKVO DELO NAJMANJE PET GODINA ROBIJE A NE DA SE ŠETA SA NANOGICOM!!!!

  • Ba

    14. oktobar 2019 | 18:21

    😂😂😂😂 sud ..

  • How low you can go

    14. oktobar 2019 | 18:59

    E moj Veso...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA