≫ 

Oružana pljačka u Subotici: Banditi upali u banku i odneli milion evra

Napadač pucao u vazduh i oteo džak sa novcem

  • 4

U centru Subotice, u Ulici Dimitrija Tucovića jutros oko 9 sati došlo je do oružane pljačke banke "Poštanska štedionica".

Nema povređenih, a odnet je džak novca, javlja RTS.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, maskirani napadač sačekao je radnika banke ispred filijale u Dimitrija Tucovića 3, pucao je u vazduh i oteo džak sa novcem.

Očevici iz ulice navode da ga je u automobilu italijanskih registarskih oznaka sačekao saučesnik ove pljačke i da su se potom zajedno užurbano odvezli u nepoznatom pravcu. Policija je odmah po dojavi izašla na lice mesta, a po dobijenim informacijama o potencijalnom opisu vozila kojim su se osumnjičeni uputili u beg veliki broj patrola je aktiviran i krenuo je u potragu za vozilom, navodi subotica.com.

Kriminalistička policija i tužilac Višeg javnog tužilaštva oko 9.30 su počeli uviđaj, nešto posle 11 časova su ga završili, a neposredna okolina je bila ograđena policijskom trakom i nije bilo dozvoljeno zadržavanje.

Radnik "Parkinga" slikao automobil pljačkaša

 

Bez obzira što je, po rečima očevidaca, pljačkaš imao na sebi masku, dobra okolnost je što je čitava ulica pokrivena kamerama, pogotovo taj deo gde su zlatare, kladionice i banke. Veliku pomoć u identifikaciji vozila dao je inkasant JKP "Parking", koji je nešto ranije vozilo osumnjičenih fotografisao jer nije mogao da očita da li je plaćen parking, piše subotica.com. Par minuta kasnije vozilo sa osumnjičenima je munjevito napustilo mesto krivičnog dela.

Povređenih nije bilo, ali očevici kažu da je jednoj ženi u banci pozlilo, da je pala u nesvest usled pretrpljenog stresa. Kako nezvanično saznaje subotica.com, pozlilo je i radniku obezbeđenja od kog je oteta torba sa novcem.

(Telegraf.rs/ RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    16. oktobar 2019 | 11:17

    Lopovi uzeli od lopova...

  • Душан Краишник

    16. oktobar 2019 | 15:44

    Браво ,,, нема поврјеђен и што је нај битније , да Бог да да вам увјек успије тако!!!!!!!

  • Auspuh

    16. oktobar 2019 | 15:30

    Ako budu pametni u zdravlju ih trošili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA