Ministarstvo zabranjuje rad privatnoj ordinaciji na kojoj se žena nakon anestezije nije probudila

Ordinacija nije imala dozvolu za bilo koji tretman koji podrazumeva opštu anesteziju

  • 7
Ordinacija Dr Nestorov Foto: Telegraf

Srbiju je potresla vest da je 74-godišnja pacijentkinja Dušanka Banjac preminula nakon što je podvrgnuta anesteziji u privatnoj ordinaciji "Dr Nestorov", iz koje se nije probudila.

Privatnoj ordinaciji "Dr Nestorov" iz Beograda, kako pišu "Novosti" po rešenju Ministarstva zdravlja, zabranjen je rad.

Rešenje o zabrani je doneto zbog proceduralnih propisa, jer je ordinacija obavljala preglede za koje nije imala dozvolu. Uzrok smrti pacijentkinje koja je bila paraplegičar, utvrđuje se u odvojenom postupku.

U Ministarstvu zdravlja, koje je u sredu poslalo inspekciju u ordinaciju "Dr Nestorov", rečeno je da je klinika registrovana za opštu medicinu, te da nije imala dozvolu da primenjuje anesteziju, kao ni da obavlja gastroeneterološke preglede.

- Rešenje o zabrani rada ordinaciji "Dr Nestorov" izdato je zbog obavljanja delatnosti izvan registrovane, zbog oglašavanja metoda i postupaka i obavljanja delatnosti suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti - kažu u Ministarstvu zdravlja.

Međutim, iako privatna ordinacija nije imala potrebne dozvole, porodica ipak, ne želi da komentariše tragediju koja ih je zadesila, piše "Blic".

- Nju više niko ne može da vrati, ma šta se sad bude dešavalo. Stvarno ne želimo da dajemo bilo kakve izjave dok se obdukcija ne obavi, i nadležni ne utvrde šta se tačno desilo - rekli su za "Blic" članovi porodice.

Ordianacija Nestorov Ordinacija "Dr Nestorov", Foto: Telegraf

Šta se tačno dogodila, i kako je nesrećna žena preminula, iako je reč o dijagnostičkoj metodi, utvrdiće inspekcija.

Podsećanja radi, Dušanka Banjac primljena je u privatnu ordinaciju na Voždovcu kako bi uradila rutinski pregled. Međutim, nakon što joj je ubrizgana anestezija, nesrećna žena se više nije probudila.

Kako je za Telegraf naveo advokat Bojan Ječmenica, "nesporno je da se to desilo", odnosno da je starija žena preminula u ordinaciji ambulante Dr Nestorov, ali da anestezija nije bila opšta već lokalna.

(Telegraf.rs/Večernje novosti/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    17. oktobar 2019 | 05:15

    Ministarstvo i ministar zdravlja, predstavljaju "ukras" u Srbiji. Niko nista ne radi. Ministar koji se ne pomera iz fotelji.

  • Dusanka

    17. oktobar 2019 | 05:13

    A gde su bile inspekcije, pre nego sto je zena umrla?! Niko nije znao ds postoji? Svako radi, sta hoce, jer drzave nema. Opsti haos, gde to jos ima?

  • Max

    17. oktobar 2019 | 06:17

    Većina privatnih klinika su sumnjive. Doktori samo misle o parama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA