≫ 

Nestala crkvena građa u selu kod Valjeva: Prota kradljivcima dao rok od deset dana

Podsetio pastvu na sedmu crkvenu zapovest

  • 1
Crkva, Oglađenovac, Valjevo Foto: Privatna arhiva

Crkvena građa u selu Oglađenovac kod Valjeva, koja je bila namenjena za izradu hladnjaka, koji bi natkrio i „Paunovu česmu“, nestala je. Tu informaciju je na svom Fejsbuk profilu objavio starešina crkve u Oglađenovcu Grozdan Gajić.

- Neko je bez znanja Crkvene opštine Oglađenovac pre neki dan oterao bagremove ostrugane stubove koji su bili kod Paunove česme. Bagremovi stubovi su vlasništvo Crkve u Oglađenovcu. Stubovi su trebali da budu podignuti za izradu novog hladnjaka koji bi natkrio i Paunovu česmu. Dobro bi bilo da onaj ko je oterao građu u što skorijem roku (do 10 dana) vrati građu na isto mesto odakle je i uzeo – kod Paunove česme. Što pre, to bolje - napisao je u svojoj objavi prota Grozdan Gajić.

Pored informacije o krađi crkvene građe, prota Gajić je citirao sedmu crkvenu zapovest koja glasi: Crkvene stvari ne upotrebljavati.

Takođe, navedeno je da je rok za vraćanje crkvene građe 22. oktobar. Iz komentara koje je ispod ove objave napisao prota Grozdan Gajić se zaključuje da o ovoj krađi nije obavestio policiju, te da ima snimak osobe koja je ukrala građu, tako da veruje da će građa biti vraćena, a sramota onoga koji je odneo nešto što pripada crkvi, sakrivena.

(Telegraf.rs/ patak.co.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZA

    18. oktobar 2019 | 18:50

    Ima prota i taktiku kako da mu se vrati građa,kletva božjih ljudi je jača i od zakona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA