≫ 

Snimak pljačke milion evra u Subotici: Lopov istrčava iz auta, otima džak para od radnika banke

Pogledajte kako razbojnik trči iz banke s džakom punim novca i biber sprejom prska ljude

Mirno jutro u sredu, u centru Subotice, u trenu se pretvorilo u scenu iz krimi filmova. Dramatična pljačka banke "Poštanska štedionica", čiji snimak Telegraf.rs objavljuje, ostavila je u šoku sve koji su se tog dana, oko 9 ujutru, zatekli u Ulici Dimitrija Tucovića.

Pljačku su izvela dvojica razbojnika. Na snimku se prvo vidi kako radnik obezbeđenja mirno izlazi sa džakom punim novca, ni ne sluteći šta ga čeka. Dok je jedan razbojnik čekao u kolima, drugi, s fantomkom preko glave, izlazi i preteći pištoljem uteruje u banku i radnika obezbeđenja i sve koji su se u tom trenutku tu zatekli.

Ubrzo, razbojnik trči iz banke s džakom punim novca, dok ljudi unutra ostaju u šoku, i dalje ne verujući kakvu su traumu upravo doživeli.

Očevici iz ulice naveli su da ga je u automobilu italijanskih registarskih oznaka sačekao saučesnik ove pljačke i da su se potom zajedno užurbano odvezli u nepoznatom pravcu. Policija je odmah po dojavi izašla na lice mesta, a po dobijenim informacijama o potencijalnom opisu vozila kojim su se osumnjičeni uputili u beg veliki broj patrola je aktiviran i krenuo je u potragu za vozilom.

Kriminalistička policija i tužilac Višeg javnog tužilaštva oko 9.30 su počeli uviđaj, nešto posle 11 časova su ga završili, a neposredna okolina je bila ograđena policijskom trakom i nije bilo dozvoljeno zadržavanje.

Bez obzira što je, po rečima očevidaca kako je prvo objavio sajt Subotica.com, koji je i objavio snimak, pljačkaš imao na sebi masku, dobra okolnost je što je čitava ulica pokrivena kamerama, pogotovo taj deo gde su zlatare, kladionice i banke. Veliku pomoć u identifikaciji vozila dao je inkasant JKP "Parking", koji je nešto ranije vozilo osumnjičenih fotografisao jer nije mogao da očita da li je plaćen parking. Par minuta kasnije vozilo sa osumnjičenima je munjevito napustilo mesto krivičnog dela.

Povređenih nije bilo, ali očevici kažu da je jednoj ženi u banci pozlilo, da je pala u nesvest usled pretrpljenog stresa. Pozlilo je i radniku obezbeđenja od kog je oteta torba sa novcem.

 (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA