≫ 

Sumnja se da je isti klan likvidirao advokata Mišu Ognjanovića i predsednika FK Bežanija

U istrazi ubistva poznatog beogradskog advokata ima pomaka

  • 0
Dragoslav Miša Ognjanović

Fotografije sa lica mesta u noći ubistva Dragoslava Ognjanovića/ Foto: Telegraf, Milena Đorđević

Hapšenje Velimira Simića, osumnjičenog za likvidaciju Gorana Mijatovića Mite sa Bežanije, moglo bi da pomogne policiji da rasvetli organizaciju ubistva poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Ovaj zločin počinjen 28. jula 2018, a kao i dizanje u vazduh Mite sa Bežanije 2. oktobra 2006, prema operativnim saznanjima bezbednosnih službi regiona, organizovala je ista ekipa iz Istočnog Sarajeva, kojoj pripada i sada uhapšeni Simić.

Srpske bezbednosne službe već izvesno vreme imaju podatke da je deo kriminalne ekipe iz Republike Srpske, kojoj pripadaju Velimir Simić i Darko Elez, povezana sa organizacijom ubistva advokata u Beogradu. Brutalan zločin označen je kao nastavak mafijaških sukoba u čijem je središtu Luka Bojović, koji izdržava kaznu u Španiji.

To su zasada samo indicije i sumnje - ističe sagovornik.

- Ipak, u istrazi ubistva poznatog beogradskog advokata ima pomaka. Skicirana je mapa kako je organizovan i izveden zločin, čak i neki akteri. Čeka se završetak još nekih veštačenja. Moguće je da se pojave i zaštićeni svedoci.

Dragoslav Miša Ognjanović

Dragoslav Ognjanović/ Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prema saznanjima policije, ubistvo vlasnika Fudbalskog kluba Bežanija naručeno je preko Mladena Ćehe, tadašnjeg vođe "sokolačkog klana". Godinu dana posle zločina uhapšeno je više osoba iz Republike Srpske, pripadnika ove grupe, ali su ubrzo pušteni jer nije bilo dokaza da budu privedeni pravdi.

- Od početka se znalo na osnovu prikupljenih tragova da su u nabavci vozila, eksploziva i aktiviranju naprave direktno učestvovali Slaviša Bilinac, Strahinja Rašeta iz Srbije i Velimir Simić - navodi sagovornik blizak istražnim organima.

- Sve je to urađeno po nalogu Ćehe, a za račun jedne kriminalne ekipe iz Beograda sa kojom je tada bio u bliskim odnosima. Bilinac je nestao bez traga, veruje se da je ubijen i zakopan. Rašeta je sam sebe digao u vazduh nekolikog godina kasnije.

Jedini svedok i direktni akter ovih događaja je Simić.

Darko Elez, novembra 2017. godine izašao je sa izdržavanja kazne zatvora iz sremskomitrovačke kaznione. Bio je osuđen na devet godina kao vođa kriminalne grupe koja je trgovala drogom i iznuđivala novac. Posle izlaska iz "Sremske Mitrovice" ostao je u Srbiji.

Ovde je i njegov brat Davor, koji se dovodi u vezu sa plaćenim ubistvima. Inače, njih dvojicu potražuje pravosuđe BiH zbog afere "Lutka". U ovom slučaju Elez i ostali, optuženi su za najteža dela organizovanog kriminala, između ostalog za pet ubistava, tri pokušaja ubistva i četiri razbojničke pljačke.

U prvo vreme smatralo se da je Mitino ubistvo naručeno preko Đorđa Ždrala, pa je Mijatovićev kum organizovao susret sa njim u Istočnom Sarajevu u klubu "Sport". Ovaj lokal je bio u vlasništvu Zorana Goluba zvanog Čarlama, koji je i spojio Mijatovićevog kuma i Ždrala.

- Tokom tog susreta je otklonjena sumnja da je Ždrale organizovao smrt Mite sa Bežanije - ističe sagovornik.

- Bilo je reči o Ćehi i ekipi sa Sokoca, kao i njihovom navodnom pravom vođi Darku Elezu. Posle toga, Čarlama je ubijen, kao i sam Ćeha. Čak trojica njih, koja su imala saznanja o organizaciji Mitinog ubistva, već sledeće godine nisu bila među živima

- Bilinac, Ćeha i Golub. Verovalo se da pored Simića, još samo Elez ima informacije o ovom zločinu, jer je povezan direktno sa vođom beogradske kriminalne ekipe za koju se veruje da je naručila Mitino ubistvo.

Video: Uplakanu udovicu Miše Ognjanovića pridržavaju na sahrani

(Telegrf.rs/ Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA