≫ 

Otac i sin iz Vranja osumnjičeni za pokušaj ubistva

Pretučeni Boban M. nije više u životnoj opasnosti

  • 16
Tuča u Vranju Printskrin: Telegraf TV

Epilog neviđene tuče u Vranju, za oca i sina D. S. i N. S, mogla bi da bude i zatvorska kazna zbog pokušaja ubistva. Kako prenosi dnevni list "Novosti" od izvora Višeg javnog tužilaštva u Vranju, oni će odgovarati za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Na osnovu dokaznih radnji i prikupljenih dokaza od strane Osnovnog javnog tužilaštva "proizilazi sumnja da su ova dva lica učinila pokušaj ubistva", te sada slučaj prelazi u njihovu nadležnost.

Podsećamo, osumnjičeni su brutalno pretukli Bojana B, u noći između subote i nedelje  ispred jedne pekare o čemu svedoči i snimak sa obližnjih kamera. Navodno, pretučeni muškarac je ranije iste noći pretukao sina osumnjičenog, pa su njih dvojica odlučili da pravdu uzmu u svoje ruke.

Nemanja je završio sa polomljenim nosem, dva polomljena zuba, podlivima ispod oka i s više ogrebotina i rana po rukama i telu, a kada je otišao kući i ispričao ocu šta se desilo, došlo je do obračuna se sa napadačima. Na snimku se videlo kako je Dragan S. autom pokosio Bobana M. ispred pekare u Vranju, a onda izleteo iz kola i počeo da ga tuče drvenom šipkom. U napadu je učestvovao i sin Nemanja.

Pored Bobana M., lakše povrede zadobili su i njegovi prijatelji koji se su našli na licu mesta.

Nije životno ugrožen

Prema navodima iz Zdravstvenog centra Vranje povređeni Boban M. nije više životno ugrožen.

- Pet osoba je zatražilo pomoć, od toga jedna je bila sa teškim telesnim povredama, opasnim po život, a četvoro je lakše povređeno. B. M. je operisan, imao je naprslu slezinu, nakon intervencije nije više životno ugrožen i na intenzivnoj je nezi - kažu u ZC.

Poznati odranije

Kafić "Plato017", nekadašnja "Gajba", i ranije je bio poznat po tučama. Batinanju koje je uznemirilo javnost u Srbiji, u januaru ove godine, koje je takođe ovekovečio video-nadzor, prethodio je sukob u tom kafiću. Tada je obelodanjen i snimak iz lokala na kojem se videlo kako S. D, koji je tek napunio 18 godina, razbija kafić, ruši sve pred sobom, maltretira radnike, gađa ih inventarom, ali i preti nožem. Na sledećem snimku kamera je zabeležila kako žandarm D. A. i njegov prijatelj M. S, koji su navodno bili vlasnici lokala, presreću mladiće S. D. i 16-godišnjeg V. V., koji je takođe bio u "Gajbi", u dvorištu lokalne OŠ "Bora Stanković", i jednog od njih šutiraju dok leži na zemlji i udaraju šipkom. Nakon toga, tužilac je naložio podnošenje krivične prijave protiv S. D. zbog nasilničkog ponašanja, a protiv žandarma i njegovog prijatelja zbog nanošenja lakih povreda.

Sam kafić "Plato 017", nekadašnja "Gajba" i pekara "Ema" nalaze se u blizini dve škole, ali i na nekoliko minuta hoda od Policijske uprave Vranje. Ovo je dodatno uznemirilo Vranjance sudeći prema komentarima koji su se čuli na ulicama jer su zaključili da vinovnici tuča "ne prezaju ni od čega".

Video: Na ovom mestu je u Vranju došlo do krvničke tuče

(Telegraf.rs/ Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    18. oktobar 2019 | 18:12

    Sloboda za oca i sina.

  • Rambo 2

    18. oktobar 2019 | 17:32

    Ja ću ih lično oslobotiti !

  • Sajla

    18. oktobar 2019 | 17:01

    Celo Vranje treba da ustane u odbranu oca i sina. Dokle više nepismeni smradovi da nam prebijaju decu. Ne osude li njih, to će izazvati veliki revolt. Jeste li videli kako je dečko izgledao posle njihovih batina? E kad je otac to video nije mogao da ostane ravnodušan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA