Jutka tvrdi da je sa platom od 80.000 stekao stan, 6 automobila, 1.700 kvadrata nekretnine

Jeličić, koji je priznao delo, prisustvovao je suđenju na kojem mu je izrečena presuda, a ceo proces trajao je pet meseci

  • 19

Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka osuđen je na osam meseci zatvora uslovno zbog neprijavljivanja imovine. Jeličić nije prijavio pokretnu i nepokretnu imovinu, ali ni novac.

Jeličić, koji je priznao delo, prisustvovao je suđenju na kojem mu je izrečena presuda, a ceo proces trajao je pet meseci, piše "Blic".

- U predmetu protiv okrivljenog Milutina Jeličića Jutke doneta je osuđujuća pravosnažna presuda kojom je okrivljenom izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci, koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od dve godine ne učini novo krivično delo. Ovakva kazna predložena je od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu - kaže se u dopisu koji je "Blic" dobio iz suda u Brusu.

Postupak se vodio na osnovu krivične prijave koju je Agencija za borbu protiv korupcije podnela tužilaštvu u Brusu u maju 2018, a na osnovu koje je tužilaštvo u Kruševcu podiglo optužnicu godinu dana kasnije.

Jeličić u godišnjem izveštaju, između ostalog, nije prijavio stan u Beogradu, šest automobila, oko 1.700 kvadratnih metara nekretnina na teritoriji opštine Brus i nekoliko parcela duplo veće površine.

- Nije prijavio više nepokretnosti u Brusu - zemljište površine 3.781 kvadrat, pomoćne objekte površine 35 kvadrata i 84 kvadrata, stambeno-poslovnu zgradu površine 521 metar kvadratni, kao i objekte trgovine od 30 kvadrata - stoji u krivičnoj prijavi.

Osim toga, bivši predsednik opštine Brus nije prijavio ni dvosoban stan u Beogradu površine 52 kvadrata, pet terenskih vozila koja je stekao tokom 2015. i 2016. godine, putnički automobil "škoda" u vlasništvu supruge, potraživanja po osnovu pozajmice osnivača privrednom društvu "Panikop" Beograd u iznosu od 2.395.500.

- Nije prijavio da je u preduzeću za proizvodnju, usluge i promet „Panikop“ d.o.o. vlasnik 100 odsto udela, direktor i zastupnik - navodi se dalje.

On je time izvršio krivično delo neprijavljivanja ili davanja lažnih podataka o imovini.

Postavlja se pitanje kako je Jeličić sa mesečnom platom predsednika opštine od oko 80.000 dinara uspeo sebi da priušti bogatstvo u nepokretnostima i vozilima i to će sasvim sigurno biti predmet neke naredne istrage.

Jeličiću se trenutno sudi i zbog optužbi za polno uznemiravanje bivše zaposlene u opštini Brus Marije Lukić. Sledeće ročište zakazano je za 6. novembar u Osovnom sudu u Kruševcu i to će biti drugo održano ročište od kada je postupak izmešten iz bruskog suda. Prvo ročište nije održano zbog nepojavljivanja Jeličićevih branilaca.

Protiv Jeličića se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik Opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Ministarstvo sumnja da je Jeličić u dogovoru sa investitorkom Snežanom Mitković posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog N.N. službenom licu da falsifikuje službene isprave. Milutin Jeličić se u ovom slučaju sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Video: Žrtva i zlostavljač na metar jedno od drugog: Jutka se nije usudio da pogleda Mariju Lukić u oči u tesnom hodniku

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сварог

    20. oktobar 2019 | 21:12

    Зар стварно мора да се постави питање како? Као нико не зна како...

  • Jug

    20. oktobar 2019 | 21:39

    80.000 din pa to mu je dnevnica 😂

  • Ujka Zitko PFK

    20. oktobar 2019 | 20:50

    Jutka magiko.Spavas li mirno dejvide koperfilde?🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA