≫ 

Gledala kako joj dečko tuče ćerkicu (2,5) do smrti, a sad je puštena na slobodu: Sramna odluka suda

Viši sud u Negotinu pustio je na slobodu Vesnu Firulović

  • 15

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Negotinu donelo je danas odluku i na slobodu pustio Vesnu Firulović, koja je u maju ove godine dopustila svom momku Zoranu Albiću da joj ćerku Lunu (2,5) pretuče do smrti, saznaje "Blic".

Ova odluka suda usledila je nakon što je Više tužilaštvo u Negotinu podiglo optužnicu protiv ove majke kojom je tereti za krivično delo napuštanje nemoćnog lica za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora, jer krajem maja ove godine u kući u Prahovu nije sprečila Zorana Albića, muškarca sa kojim je živela, da nasmrt pretuče njeno dete.

Ona je, kako se navodi u optužnici u koju je "Blic" imao uvid sve vreme bila ispred kuće dok se Albić iživljavao nad detetom, a ni u jednom trenutku nije pokušala da ga zaustavi i spasi dete, ali ni da pozove pomoć iako je, kako je i sama navela, znala da u komšiluku živi socijalni radnik.

Štaviše, kako se navodi u optužnici, nakon što je Albić dete ubio, pustio je Vesnu Firulović u kuću, a ona je, umesto da dete odvede odmah kod lekara ili da pozove pomoć, razgovarala sa njim gotovo dva sata.

Potom su preminulu devojčicu zajedno presvukli, a zatim se odvezili do Hitne pomoći, gde su oboje ispričali da je dete od dve i po godine palo sa terase.

Odluka Višeg suda u Negotinu posebno je užasavajuća iz razloga što Vesna ima još jedno dete, a takođe postoji i bojazan da će pobeći, s obzirom na to da pored srpskog ima i rumunsko državljanstvo, te i da joj majka i sestra žive u Austriji.

Advokatica: Tražimo maksimalnu kaznu

Advokatica oca ubijene devojčice Lune Maja Atanasković rekla je povodom privođenja kraju istrage ubistva da očekuje da se protiv Zorana Albića podigne optužnica za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna do 40 godina, dok za majku deteta Vesnu optužnicu za napuštanje nemoćnog lica za koje preti kazna do osam godina zatvora.

- Očekujem da će i u slučaju Zorana Albića i majke Vesne Firulović tužilaštvo predložiti maksimalnu kaznu zatvora - rekla je Maja Atanasković za "Blic".

Otac ubijene Lune, i dalje zakonski suprug Vesne Firulović, obratio se Fondaciji "Tijana Jurić" sa molbom da ga zastupaju u postupku protiv njegove žene zbog ubistva njihove ćerkice. Ovaj čovek je nakon ubistva rekao da je "slutio da će se ovako nešto desiti", te i da je molio ženu da mu se vrati.

Video: Otac ubijenog Miloša Mileusnića slomio se pred kamerama, ići će na svako suđenje Neđeljku

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    21. oktobar 2019 | 12:31

    Doživotna robija za oboje, čak šta mislim da je i to blago rečeno, ubiti nemoćno dete, nemam sta reći dalje..

  • Delija

    21. oktobar 2019 | 12:59

    Rak rana Srbije je pravosuđe.

  • Mane

    21. oktobar 2019 | 13:27

    Jesu ti normalni pustili ljude koji su odgovorni za ovo? Od naseg pravosudja ne ocekujem vise nista. Narode stvari uzimajte u svoje ruke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA