≫ 

Odbrana optuženog za krađu testova: "U WC sam otišao da povraćam, a poneo sam samo prazan papir"

On je porekao da je bilo šta prepisao sa testova za malu maturu

  • 5

Igor Stamenković(42) radnik štamparije Politike, koji je optužen da je u junu ove godine ukrao kombinaciju testova iz matematike za malu maturu, danas je u Višem sudu u Beogradu izneo detaljnu odbranu. 

Stamenković je najpre odbacio sve navode optužnice i negirao krivično delo.

- U trenutku kada je došlo do zastoja u štampi zbog kvara na mašini, ja sam se uputio ka WC-u jer mi je pozlilo od sendviča koje smo prethodno pojeli. Osetio sam da ću da povraćam pa sam uzeo jedan prazan papir i uputio se ka WC-u. Na izlazu sam policajcima koji su obezbeđivali štampanje pokazao da nosim prazan papir i oni su me pustili da odem u toalet. Tamo sam povraćao i praznim papirom se obrisao, a potom ga bacio u kantu - ispričao je Stamenković.

On kaže da je po povratku u halu gde su se štampali testovi preusmeren da sa drugim kolegom ode na drugi sprat hale gde su se u tom trenutku štampali kombinovani testovi.

- Obezbeđenje tog dana bilo je na visokom nivou. Meni je telefon oduzet već po dolasku na posao i bio je zaključan u kaseti.U pritvoru sam se plašio za bezbednost svog sina jer sam u međuvremenu saznao da on jeste preko društvenih mreža sa prijateljima delio nekakav test, ali da je taj test on prethodno pronašao na internetu - naveo je Stamenković.

On je takođe naveo da je na spornom testu koji je navodno ukrao vidljiv rukopis koji nije njegov. 

Video: Afera mala matura: Novinarka Telegrafa o detaljima krađe testova

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😂

    22. oktobar 2019 | 15:54

    He znači nikom nista..

  • Kole

    22. oktobar 2019 | 16:20

    Imao je vremena da nauči priču advokata.Smradina će nastaviti da živi svoj jadni život i da koristi zaštitu za svaki budući lopovluk.

  • Radoje

    22. oktobar 2019 | 16:09

    Pa znate, dunuo je vetar kroz prozor i pokupio jedan test, koji je meni sleteo u ruke dok sam drzao telefon, pa ja se cimnuo i slucajno ga slikao, a onda kad sam hteo da obrisem sliku, slucajno poslao... Slucajno bilo, majke mi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA