≫ 

Mislilo se da je krava ubila Miljka. Krvne mrlje otkrile zločin, tukli ga motkama do smrti zbog para

Supruga Violeta osuđena na uslovnu zatvorsku i novčanu kaznu

  • 8

Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio Kruševljanina Gorana Milenkovića (51) na 18 godina zatvora, dok će njegov sugrađanin Slavoljub Krsmanović (42) odležati 16 godina jer su 24. aprila prošle godine u Stopanji svirepo ubili poljoprivrednika Miljka Jaćimovića (73). Na ovaj način Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Kruševcu od februara ove godine kojom im je zbog teškog ubistva u saizvršilaštvu izrečena višegodišnja robija.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, ova dvojica su do smrti motkama tukli Jaćimovića verujući da kod sebe ima veću sumu novca. Dok je Krsmanović priznao da je učestvovao u zločinu, njegov saučesnik je negirao tvrdeći da je svog pajtaša samo odvezao sa Jaćimovićevog imanja. Ključnu ulogu u razotkrivanju svirepog ubistva odigrali su analitičari krvnih mrlja iz niškog Zavoda za sudsku medicinu koji su na osnovu tragova na mestu zločina najpre nesumnjivo utvdili da se radi o zločinu, rekonstruisali ga, a zatim i identifikovali izvršioca.

- Više javno tužilaštvo u Kruševcu nas je tog dana obavestilo da je u seoskom domaćinstvu u selu Stopanja pronađen leš muškarca. Pretpostavka istražnih organa isprva je bila da ga je u štali povredila krava, ali smo mi pozvani da na osnovu krvnih mrlja ustanovimo o čemu se zapravo radi. Obdukcijom je ustanovljeno da je smrt nastupila zbog povreda glave, ali je i dalje postojala izvesna verovatnoća da se ne radi o zločinu, već o zadesnoj smrti. Krenuli smo sa analizom krvnih mrlja i ustanovili da se ključni tragovi nalaze na belim džakovima ispred ulaza u štalu. Na osnovu njihovog oblika i rasporeda ustanovili smo da je on zadobio udarce na tom mestu što je isključilo pretpostavku da je povređen u štali, pa samim tim i da ga je usmrtila krava – objašnjava Ivan Stojanović, načelnik odeljenja za DNK analizu i biološke tragove u Zavodu za sudsku medicinu.

Na osnovu pronađene krvi, forenzičari su rekonstruisali i kretanje žrtve nakon što je pretučena.

- Na tlu ispred štale pronađena je velika lokva krvi što je ukazalo na to da je žrtva nakon prebijanja duže vreme bila nepokretna na tlu, te da je ušla u štalu nakon povređivanja, a zatim otišla do pomoćne zgrade gde je preminula - objašnjava Stojanović.

Forenzičar Stojanović objasnio je detalje istrage ovog zločina

Forenzičar Stojanović objasnio je detalje istrage ovog zločina / Foto: Telegraf

Naizgled nevažni tragovi pronađeni ispred kapije, odvešće istražne organe i do ubice.

- Na osnovu tih tragova zaključili smo da je ta osoba morala da ima veću povredu ruke ili noge koja je aktivno krvarila. Sugerisali smo tužiocu da proveri u zdravstvenim ustanovama da li im se neko u tom vremenskom okviru obraćao. Ustanovljeno je da se kruševačkoj bolnici javio muškarac sa otvorenim prelomom potkolenice, a poređenjem DNK na licu mesta sa njegovim biološkim materijalom pronađeno je poklapanje. Utvrđeno je da se on povredio dok je preskakao ogradu tokom bekstva sa mesta zločina – kazao je Stojanović.

Istom presudom na uslovnu zatvorsku i novčanu kaznu od 100.000 dinara osuđena je i Krsmanovićeva supruga Violeta. On se teretila da je ometala dokazivanje zločina.

Video: Forenzičari na mestu ubistva u Žarkovu

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    23. oktobar 2019 | 17:40

    Zenu zbog saucesnistva i tipovanja na 40 godina a ove kretene dozivotno u zatvor!Kakvih 16 i 18 godina za ubistvo neduznog coveka u njegovoj kuci radi pljacke i razbojnistva!?Nigde na svetu ne bi dobili ovako sramne kazne!

  • WW

    23. oktobar 2019 | 15:58

    Taj problem nasilja, resava samo smrtna kazna

  • Jusa

    23. oktobar 2019 | 16:18

    Malo.... trebalo je to poduplati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA