≫ 

Posle priče o Dimitriju (13) za čiju smrt dve godine niko nije odgovarao, oglasilo se i Tužilaštvo

"Nije bilo propusta na strani osumnjičenog", zaključak je Tužilaštva

  • 35
Dimitrije Glisic Foto ilustracija: Telegraf/Privatna arhiva

Nakon priče o vapaju roditelja Dimitrija Glišića, kojeg je na putu Loznica - Zajača usmrtio automobil 15. aprila 2017. godine, našoj redakciji odgovor je dostavilo i Osnovno javno tužilaštvo iz Loznice.

Naime, roditelji smatraju da je vozač automobila, tek punoletni S. A. sa probnom vozačkom dozvolom, vozio prebrzo putem Loznica - Zajača i da zbog toga u selu Voćnjak nije uspeo da zakoči kada je njihov trinaestogodišnji sin skrenuo na glavnu iz sporedne ulice.

Veštaci su utvrdili da je vozač išao brzinom od preko 60 kilometara na sat, ali i da je ograničenje 50. S obzirom na to da je S. A. imao probnu vozačku dozvolu, u tom slučaju smeo je da vozi svega 45 kilometara na sat.

Dimitrije Glisić, Loznica Poginuli dečak Dimitrije, Foto: Facebook/Dimitrije Glisić

Međutim, roditelji tvrde da je ograničenje brzine na ovom putu 40 kilometara na sat, što pokazuje i signalizacija na početku puta, ali takav znak ne postoji i na prilazu iz sporednog puta, pa prema tome, smatralo se da vozač nije morao da poštuje ograničenje 40, već 50 kilometara na sat, koliko je u naseljenom mestu generalno dozvoljeno.

- Rešenje o odbačaju krivične prijave u predmetu protiv osumnjičenog S. A. iz Voćnjaka, zbog krivičnog dela Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja doneto je 31. 5. 2019. godine. U toku postupka preduzete su dokazne radnje, a izvršeno je i saobraćajno veštačenje Saobraćajnog univerziteta u Beogradu, na osnovu čega je utvrđeno da nije bilo propusta na strani osumnjičenog prilikom saobraćajne nezgode koja se dogodila 15. 4. 2017. godine u selu Voćnjak u kojoj je poginuo maloletni Glišić Dimitrije, koji je upravljao biciklom - kazao je Zoran Nestorović, vršilac funkcije javnog tužioca u Loznici.

Saobraćajni znaci na putu Loznica - Zajača Znak za ograničenje brzine u Loznici / Foto: Privatna arhiva

Kako dodaje, nakon toga oštećeni su podneli prigovor Višem javnom tužilaštvu u Šapcu, koje je odbilo prigovor kao neosnovan.

- U navedenom prigovoru predložena je rekonstrukcija saobraćajne nezgode koju je Više javno tužilaštvo u Šapcu razmatralo, ali je potvrđivanje navedenog rešenje o odbačaju krivične prijave nedvosmisleno pokazalo da predmetni dokazi nisu relevantni za konkretni slučaj - dodao je tužilac.

Video: Kuća prazna, na grobu detinjstvo: Radenko (8) je pre 3 godine umro greškom lekara i niko nije kriv

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urkelo

    23. oktobar 2019 | 21:45

    Naravoucenije - Ako ti tata ima para a usput se druzis i sa sinom nacelnika policije, tamo gde je ogranicenje 40 ti slobodno vozi 120km/h. Jer saobracajni fakultet i tuzilastvo postoju zakon. Zakon malog mungosa vrvtn, i njemu slicnih. A vi obicni smrtnici, pa sta je Vas zivot naspram takvih "mangupa", bez'te u zaklon kad Flojd tera kola Loznicom !

  • Zlatan

    23. oktobar 2019 | 21:51

    U srbiji skoro niko za nista ne odgovara pogotovo ako ima para .naj korumpirana zemlja srbija.

  • Dasa

    23. oktobar 2019 | 22:28

    Ako postoji stub srama onda bi mnogi mogli zavrsiti tamo...! Da li je moguce da ljudski tj.deciji zivoti ne vrede nista...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA