Beograđanka došla iz Milana i pokušala da prođe kontrolu. Na skeneru joj našli "roleks" od 42.500 €

Doputovala letom iz Milana

  • 8
Zaplena, roleks, carina Foto: Carina RS

Carinici su u saradnji sa policijom danas 24. oktobra na aerodromu zaplenili skupoceni muški sat marke „roleks“, čija je vrednost 42.500 evra.

U pokušaju da ga prokrijumčari u Srbiju sprečena je 39-godišnja Beograđanka koja je doputovala letom iz Milana. Ona se po preuzimanju prtljaga uputila ka izlazu kroz zeleni kontrolni prolaz, što čine putnici koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Kada je zaustavljena radi kontrole, njen prtljag je pregledan na skeneru i u njemu je tada otkriven luksuzni muški sat marke „roleks“ u originalnom pakovanju, sa računom i obrascem za povraćaj PDV-a, overenim na tivatskom aerodromu.

Zaplena, roleks, carina Foto: Carina RS

Iz pronađene dokumentacije se vidi kada je i gde sat kupljen i koliko je plaćen, pa će zbog neprijavljivanja na ulazu u našu zemlju biti zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je protiv putnice pokrenut.

Podsetimo da se na beogradskom aerodromu redovno dešavaju pokušaji neprijavljivanja skupocene robe, jer putnici na taj način pokušavaju da izbegnu dažbine. Svako ko nije siguran na koji kontrolni prolaz treba da prođe, treba da ode na crveni i prijavi cariniku sve što sa sobom nosi.

Zaplena, roleks, carina Foto: Carina RS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    24. oktobar 2019 | 18:00

    DALI STE TRAZILI POJACANJE SPECIJALACA????!! TAKO BRE OTMITE SVE I NEK NAM DOLAZE ONI KOJI CE DA POJEDU BUREK U SRBIJI I DA SE VRATE!!! IMAMO CARINSKE PROPISE IZ KOMUNJARSKOD DOBA !!! UZAS!!! STRASNO !!! NAMA NETREBAJU BOGATI GOSTI KAO OVDE U SVICI GDE LJUDI KUPUJU SATOVE OD MILION I VISE FRANAKA I TROSE SVOTE PARA I ONI SE TAKVIMA RADUJU!!!

  • Pera

    24. oktobar 2019 | 19:44

    Hm. Rolex upakovan i to Orginal u plasticnu kutiju 🤣🤣👍

  • CH

    24. oktobar 2019 | 19:26

    Ali kupis Rolex od 40k evra i uzmes tax free 😂😂 bas neki ekonomican bogatas 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA