≫ 

Zidar i dalje u optužnici za ubistvo Jelene Marjanović, iako na njenom telu nije nađen njegov DNK

Stanoje I. samo je jedan od nekoliko desetina muškaraca kojima je uziman biološki materijal na analizu tokom godinu i po dana. Upravo zbog toga je neobično što je samo njegovo ime pomenuto u zvaničnom dokumentu, pored imena Zorana i članova njegove porodice

  • 6
Zoran, Jelena Marjanović, Krsmanović, forenzičari

Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Stanoje I., građevinski radnik s juga Srbije, jedini je muškarac koji se pored Zorana Marjanovića pominje u optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu koja je podignuta zbog ubistva pevačice Jelene Marjanović.

Ime Stanoja I. vezuje se za jedan od ključnih dokaza u istrazi - DNK trag nađen na pevačicinoj odeći, za koji je utvrđeno da pripada muškarcu, ali ne i kom.

- Trenerka i veš pokojne Jelene, koja je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, odmah su poslati na veštačenje. Izolovani DNK tragovi su, pored poređenja s biološkim profilima njenog muža Zorana i ostalih članova porodice, upoređeni i sa DNK materijalom izvesnog Stanoja I., zidara koji je posle zločina zatečen kako spava pored kanala - rekao je izvor "Kurira".

Forenzika,  Ubistvo Jelena Marjanovic, Krsmanovic, nasip, Borca

Tragovi koji su nađeni na njenom telu ne poklapaju se osobama navedenim u optužnici; Foto: Telegraf/centar za forenzicka istrazivanja

Međutim, prema nalazu Biolškog fakulteta u Beogradu, nije moglo da se utvrdi kome biološki tragovi pripadaju.

- Mešani profili ukazuju na mušku osobu, ali to nije zidar, kao ni članovi porodice Marjanović - navodi se u optužnici koja je podignuta protiv supruga pokojnice.

Prema rečima izvora iz istrage, neobično je to što je u optužnici ostalo ime građevinca, iako je DNK uziman i drugim osobama čija imena nisu navedena.

Jelena Marjanović slike ubistva

Foto: Srpski Telegraf

- Stanoje I. samo je jedan od nekoliko desetina, a možda i stotina muškaraca kojima je uziman biološki materijal na analizu tokom godinu i po dana, koliko je prošlo od ubistva do trenutka kada je Zoran Marjanović zvanično osumnjičen. Upravo zbog toga je neobično što je samo njegovo ime pomenuto u zvaničnom dokumentu, pored imena Zorana i članova njegove porodice. Moguće je da je tužilaštvo, uvođenjem misterioznog građevinca u predmet, ostavilo otvoren prostor za neke nove pravce - objašnjava izvor.

Bio pod lupom 

 

Zidar s juga, kako sagovornik Kurira dodaje, bio je pod lupom istražitelja zbog toga što je u vreme ubistva bio na nasipu, u blizini mesta na kom je pronađena mrtva Jelena.

Ubistvo Jelene Jelena Krsmanović Marjanović, pevačica Granda, Borča

Foto: Telegraf

Podsetimo, jedini osumnjičeni za zločin je Jelenin suprug Zoran. On od prvog dana tvrdi da nije kriv.

- Upravo nepoznati muški DNK, koji je pronađen na vešu pokojne pevačice, ali i izvesni Stanoje I., čije se ime pominje u optužnici, mogli bi da budu glavni aduti kojima će Zoran Marjanović i njegovi branioci pokušati da dokažu njegovu nevinost - objašnjava on.

Video: Sporan Mercedes Zorana Marjanovića koji se tražio u istrazi

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    25. oktobar 2019 | 07:43

    Sud i tuzilastvo moraju na nekoga da sture krivicu a taj uvica sedi u debeloj fotelji u vladi Srbije i nareduje kako ce ici istraga diplomata je

  • milano

    25. oktobar 2019 | 06:27

    Neko mora na robiju zidar ajde ti ni kriv ni dužan.

  • M

    25. oktobar 2019 | 07:07

    Ako je planirano ubistvo dnk je podmetnut

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA