≫ 

Detalji nesreće u Subotici: Lift se otkačio na 5. spratu, radnik propao kroz konstrukciju

Muškarac star 33 godine nastradao je dok je radio na montaži lifta nove stambene zgrade

  • 0
slomljen uništen pokvaren lift, hronika Foto: Shutterstock

Na gradilištu u Subotici danas se dogodila nesreća, u ulici Jo Lajoša, gde se gradi nova stambena zgrada, a u kojoj je poginuo jedan radnik, dok su dvojica  povređena i hitno zbrinuta u Opštoj bolnici u Subotici.

Na mestu nesreće je bila i policija, zamenik Osnovnog javnog tužioca u Subotici i inspekcija rada.

U Opštoj bolnici kažu za Informer da radnici nisu životno ugroženi, ali su zadržani zbog pretrpljenog šoka.

- Povređeni su, ali nisu vitalno ugroženi, međutim, oba čoveka su u šoku, pa su zadržani na posmatranju posle zbrinjavanja povreda - rečeno je Informeru u Opštoj bolnici Subotica.

Policija je potvrdila da je treći radnik poginuo. Reč je o radniku Đ. P. (33). Nezvanično se tvrdi da radnici nisu Subotičani, da ih je angažovalo preduzeće za ugradnju liftova, a ne investitor.

Nesreća se dogodila u Ulici Jo Lajoš na Prozivci, prilikom gradnje i montaže nove zgrade. Kasno popodne radnici su radili na montaži lifta na novoj građevini.

Kako nezvanično saznaje Informer, dvojica radnika su bila u liftu. Lift se otkačio na petom spratu, propali su kroz konstrukciju lifta, jer nije bio obezbeđen, ali će se posle istrage znati zašto je došlo do nesreće.

Pogledajte video:

U neposrednoj blizini ovog se nalazi još jedno gradilište koje je u žižu javnosti došlo letos nakon što se urušila ploča prvog sprata, ali tada srećom nije bilo povređenih, iako je na gradilištu bilo radnika, piše subotica.com.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA