• 4

Snimak sigurnosne kamere ključan za pronalazak malog Petra: Otmičari slali poruke da namame i brata

Nakon 23 sata potrage policija ga je našla u zabačenoj, napuštenoj kućici u naselju Belegiš

  • 4

Načelnik Uprave kriminalisticke policije MUP-a Srbije Dejan Kovačević kaže da je za pronalazak otetog dečaka Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazova ključni bio snimak sigurnosne kamere sa privatnog objekta.

On je za Tv Pink rekao da je najverovatnije motiv otmice bio materijalne prirode, jer je porodica Mitrović ugledna i imućna, ali radnička porodica.

Dečak je otet u Zmaj Jovinoj ulici u centru Stare Pazove u subotu uveče dok se vraćao kući na biciklu, a nakon 23 sata potrage policija ga je našla u zabačenoj, napuštenoj kućici u naselju Belegiš.

- Cilj im je bio da namame i starijeg brata. To se moglo zaključiti iz SMS poruka. Nisu uspeli da sprovedu ono što su želeli, nisu imali vremena da traže otkup, osim da malom Petru donesu doživotnu traumu - rekao je Kovačević.

Navodi da su otmicu izvršili otac i dva sina i njihov prijatelj, i da su svi evidentirani u policiji kao višestruki vršioci krivičnih dela.

Porodica je, kako je rekao, tokom potrage za dečakom sarađivala sa policijom - dostavljen im je telefon starijeg sina u kom su bile prepiske sa bratom kada je otet, a zapravo su otmičari slali poruke kako bi i njega namamili, obavešteni su i o komunikaciju koju je majka imala sa sinom i kada je čula "skinite mi ovo sa očiju".

Nestao, Petar Mitrović

Foto: Privatna arhiva

Kovačević kaže da su prvi put bili uplašeni za dečaka kada se pojavila lažna vest u medijima u nedelju oko 22.30 da je dečak pronađen i kaže da mu je tada prvi put prošlo kroz glavu "Bože šta će se sada desiti".

Strahovali su da otmičari tada ne naude dečaku.

Petar je pronađen i oslobođen u 23.45 sati.

- Širenje dezinformacija u medijima može da odmogne policiji - naglasio je on.

Podseća da je dečak proveo 23 sata u napuštenoj kući bez struje i vode, ali da je bio "prilično stabilan" kada su ga pronašli.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Vuk

    Za takve monstrume su vesala

  • Dragana

    To za sirenje laznih informacija moze biti dvosmisleno - otmicari su mogli i da pomisle da je policija na losem tragu jer oni znaju da dete nije pronadjeno cim je jos sa njima. To moze biti psiholoski trik na koji se reaguje u zavisnosti od intelekta otmicara.

  • Sanja

    Ovo je bolesno,ovaj monstrum je upropastio I rodjenu decu.Zatvorila bih ga u samicu dozivotno.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima