• 10

Petar (13) rekao porodici u noći otmice: Mislim da sam na groblju. Tada se veza naglo prekinula

Za pronalazak otetog dečaka ključni bio snimak sigurnosne kamere sa privatnog objekta

  • 10

Otmica dečaka Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazove, kojeg su poslednje snimile nadzorne kamere jedne kladionicu u subotu, 26. oktobra oko 23 sata dok se biciklom vraćao kući, uznemirila je ne samo stanovnike ovog grada, već i celu zemlju. Na sreću, dečak je posle 23 sata vraćen roditeljima, živ, ali sa vidljivim povredama na vratu, usnama, rukama... koje su nastale kad je pokušao da pobegne otmičarima. Telegraf.rs je došao do novih saznanja onoga što se dešavalo u momentima nakon što je mališan otet.

Porodica dečaka rekla je kako je Petar te večeri slao poruke starijem bratu, ali je on posumnjao da se nešto dešava i da poruke ne piše on.

U njima je navodno tražio od brata da dođe po njega, ali kada mu je stariji brat rekao da se ne glupira i da dođe kući, poruke više nisu stizale. Sumnja se da su otmičari na taj način pokušali da namame i starijeg brata.

Nestao, Petar Mitrović

Fotografija koja je nastala iste večeri kada je dečak otet Foto: Privatna arhiva

Ubrzo je majka, zabrinuta što ga tako dugo nema, pozvala Petra.

- Mislim da sam na groblju - uspeo je da kaže Petar, a onda se nakon toga veza prekinula.

Kako saznaje Telegraf.rs, članovi Petrove porodice su nakon tog uznemirujućeg poziva otišli na groblje, ali mališana tamo nisu pronašli.

Nakon toga mama je uspela još jednom da dobije sina na telefon.

- Mama, više ne znam gde sam! - viknuo je Petar, a nakon toga izgovorio: "nemojte da mi stavljate to na glavu".

Nakon toga veza je prekinuta, a kartica izvađena.

Za pronalazak dečaka ključni bio snimak sigurnosne kamere

Načelnik Uprave kriminalisticke policije MUP-a Srbije Dejan Kovačević kaže da je za pronalazak otetog dečaka Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazova ključni bio snimak sigurnosne kamere sa privatnog objekta.

On je za Tv Pink rekao da je najverovatnije motiv otmice bio materijalne prirode, jer je porodica Mitrović ugledna i imućna, ali radnička porodica.

Kuća, otmica, Petar Mitrović

Kuća u kojoj je Petar držan 23 sata Foto: Printskrin RTS

Dečak je otet u Zmaj Jovinoj ulici u centru Stare Pazove u subotu uveče dok se vraćao kući na biciklu, a nakon 23 sata potrage policija ga je našla u zabačenoj, napuštenoj kućici u naselju Belegiš.

- Cilj im je bio da namame i starijeg brata. To se moglo zaključiti iz SMS poruka. Nisu uspeli da sprovedu ono što su želeli, nisu imali vremena da traže otkup, osim da malom Petru donesu doživotnu traumu - rekao je Kovačević.

Navodi da su otmicu izvršili otac i dva sina i njihov prijatelj, i da su svi evidentirani u policiji kao višestruki vršioci krivičnih dela.

Porodica je, kako je rekao, tokom potrage za dečakom sarađivala sa policijom - dostavljen im je telefon starijeg sina u kom su bile prepiske sa bratom kada je otet, a zapravo su otmičari slali poruke kako bi i njega namamili, obavešteni su i o komunikaciju koju je majka imala sa sinom i kada je čula "skinite mi ovo sa očiju".

Kovačević kaže da su prvi put bili uplašeni za dečaka kada se pojavila lažna vest u medijima u nedelju oko 22.30 da je dečak pronađen i kaže da mu je tada prvi put prošlo kroz glavu "Bože šta će se sada desiti".

Petar Mitrović, pronađen dečak, otmica, Stara Pazova

Povrede koje je Petar dobio tokom otmice Foto: Privatna arhiva

Strahovali su da otmičari tada ne naude dečaku. Petar je pronađen i oslobođen u 23.45 sati.

- Širenje dezinformacija u medijima može da odmogne policiji - naglasio je on.

Podseća da je dečak proveo 23 sata u napuštenoj kući bez struje i vode, ali da je bio "prilično stabilan" kada su ga pronašli.

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(Telegraf.rs)

Komentari

  • xx

    Dobro, drago mi je sto se sve dobro zavrsilo ali bas me zanima koliko ce sad da cede ove price. Cedice je dok ne testiraju nase zivce.

  • Pera

    Hvali se policija..a nasli bi ga roditelii kakvi amateri su ga kidnapovali..a napravise od policije sposobne ljude🤔

  • Erak

    Ili ima postpaid sa nekim jačim paketom ili je izašao iz šume da kupi dopunu, pa se vratio.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima