≫ 

Deda otetog Petra i osumnjičeni se poznaju 30 godina: Jovišića hapsio penzionisani policajac

- Lazar je rekao da će se meni i mom sinu izviniti. Čudno, ali to je rekao i njegov otac pre 30 godina, kada sam ga uhapsio. Kajao se nakon hapšenja. Međutim, činjenica je da je on nepopravljiv slučaj - kaže deda Branislav

  • 3
Petar Mitrović, otmica, Stara Pazova Foto: RTV Stara Pazova

Motiv otmice Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazove, koji je pronađen posle više od 20 sati potrage, još nije razjašnjen. Međutim, činjenica da je upravo Petrov deda, penzionisani policajac Branislav Mitrović, pre više od 30 godina prvi put stavio lisice na ruke osumnjičenom za otmicu njegovog unuka, Marku Jovišiću (54), mogla bi da vodi istragu u pravcu osvete.

Da je uhapšeni Jovišić odranije poznat policiji, najbolje zna Petrov deda, koji se i danas seća dana kada je Marku stavio lisice na ruke.

- Pre 30 godina, Marko je imao oko 20, uhapsio sam ga za krivično delo teško razbojništvo. On je tada dobio oko sedam-osam godina zatvora i odležao je u Sremskoj Mitrovici. Čim je izašao iz zatvora, nastavio je da ređa krivična dela. Marko u životu nije ništa radio, a da je pravi roditelj, makar ne bi decu uvlačio u ovo - priča Branislav Mitrović, deda otetog Petra.

Tri decenije kasnije Branislav je doživeo da mu upravo taj kriminalac otme najmlađeg unuka.

Petar Mitrović, otmica, Stara Pazova Foto: RTV Stara Pazova

Otmičar se izvinio 

- Markov sin, Lazar, držao je mom Petru pištolj na slepoočnici. Unuk mi je ispričao da, kada je policija došla u vikendicu, kako bi ih pohapsila, Marko je svom sinu Lazaru rekao da se mora predati, jer su otkriveni i da je policija tu. Tada je Lazar rekao ocu da će se meni i mom sinu izviniti zbog onoga što je učinio. Čudno, ali to je rekao i njegov otac pre 30 godina, kada sam ga uhapsio. Kajao se nakon hapšenja. Međutim, činjenica je da je reč o monstrumu i da je on nepopravljiv slučaj - nastavlja Branislav.

Kako kaže, razočaran je što su i Markova deca krenula očevim stopama.

- Nažalost, Lazar i Nikola nisu bili loša deca. On ih proizvodi u kriminalce. Ovaj stariji, Lazar, trenirao je fudbal sa mojim starijim unukom i verovatno im je on bio meta, možda i obojica - rekao je Branislav.

Kuća, Petar Mitrović, otmica Krevet na kom su držali Lazara; Foto: Printskrin RTS

Deda, to su klošari

Iako mu je samo 13 godina, Petar je psihički izuzetno jaka ličnost, tvrdi njegov deda.

- Za sada se dobro drži. Nije se povukao u sebe. Kada nam se vratio, seo mi je u krilo i šalio se. Rekao mi je: "Ma to su klošari, znao sam da ću biti oslobođen". Ne znam da li će mu se stanje pogoršati, ali sada se odlično drži - kaže dečakov deda.

Hteli mnogo para

Upitan da li je bilo povoda za otmicu njegovog unuka, Branislav tvrdi da veruje da je jedini razlog ucena i da su otmičari hteli veliki novac, jer su znali da su oteli imućno dete. A suma koju su bili spremni da daju nema granicu.

Petar Mitrović, otmica, Stara Pazova Foto: Telegraf

- Na moju veliku sreću, svi moji imućni prijatelji zvali su me iste večeri i rekli da koliko god da otmičari traže, pristanem, da će i oni dati, ne samo logističku podršku već i materijalnu. Tada sam shvatio da čovek nije bogat onoliko koliko ima novca, već koliko ima prijatelja, a ja sam, dakle, veoma bogat čovek - dodaje Petrov deda.

Branislav sumnja da će i ovaj slučaj opametiti Jovišića.

- Voleo bih da grešim, ali ubeđen sam da Marka ništa ne može opametit. I posle svega voleo bih da pomognem toj deci, kad već otac nije znao da pomogne, a njemu nema pomoći. To je čovek koji nema minuta radnog staža. Čitav život bavio se samo protivzakonitim radnjama - tvrdi Branislav Mitrović.

Podsetimo, višestruki povratnik, Marko Jovišić uhapšen je u nedelju zbog sumnje da je oteo svog sugrađanina Petra Mitrovića sa svojim sinovima Lazarom (19) i maloletnim Nikolom (17), kao i Aleksom Mrđom (19).

Video: Kidnapovani Petar bezbedno vraćen kući

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimera

    30. oktobar 2019 | 07:32

    Divnooo. Kakav deda takav unuk. Hrabar Petar,cestit i trezven kao i deda mu. Imao je ko da ga vaspita.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA