≫ 

Hapšenje zbog korupcije: Delili diplome i vozačke isprave onima koji se nisu ni pojavili na ispitu

Osumnjičenima je određen pritvor od 30 dana

  • 3

Pripadnici Ministarstva MUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su tri osobe i podneli krivične prijave protiv dve osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšeni su P.S. (45), odgovorno lice srednje Tehničke škole Trstenik, M. I. A. (55), odgovorno lice Doma zdravlja u Novom Pazaru i I. D. (45), zaposleni u Domu zdravlja Novi Pazar, dok su krivične prijave podnete protiv 65-godišnjeg i 43-godišnjeg muškarca.

Кako se sumnja, P.S. i šezdesetpetogodišnji muškarac, bivši zaposleni u Visokoj tehničkoj mašinskoj školi strukovnih studija u Trsteniku, u periodu od septembra 2018. do juna 2019. godine, potpisivali su i overavali zapisnike o navodno položenim ispitima za "B" i "C" kategoriju kandidatima Saobraćajne škole Trstenik iako isti nisu ni prisustvovali ispitima.

Osumnjičeni M. I. A., I. D, kao i 43-godišnji muškarac koji je zaposlen u Domu zdravlja Novi Pazar su, kako se sumnja, od maja 2018. do jula 2019. godine, sačinjavali zapisnike o polaganju ispita iz prve pomoći i izdavali potvrde o položenom ispitu iz prve pomoći za 200 kandidata u kojima su unosili neistinit sadržaj da je ispit održan i da su ga kandidati položili, iako kandidati nisu ni prisustvovali obuci i ispitu.

Osumnjičenima P.S, M.I.A. i I. D. je određen pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bisenija

    30. oktobar 2019 | 10:51

    Dobro jutro Srbijo: to se radi od 1945.godine! Javna tajna!

  • BG 2

    30. oktobar 2019 | 11:31

    Ništa i ne vredi legalna dozvola,nego glava i sposobnost za vožnju,najviše udesa imaju koji su legalno polagali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA