≫ 

Šetao sam, rekli su da stanem, nisam hteo i krenule su motke: Ispovest mladića napadnutog u Subotici

- Napadači su krenuli na mene s leđa i udarali me drvenim motkama - ispričao je tinejdžer

  • 13
Tuca u skoli, vrsnjacko nasilje Foto-ilustracija: Shutterstock

Dok je čekao gradski autobus, tinejdžera A. S. (17) napala su sedmorica, kako pretpostavlja vršnjaka. Tom prilikom momku je slomljena ključna kost, a ima i šavove iznad desne arkade. Napad se desio u četvrtak, oko 18.30 časova.

- Napadači su krenuli na mene s leđa i udarali me drvenim motkama - ispričao je A. S, žrtva napada, kome je slomljena ključna kost i ima šavove iznad desne slepoočnice.

Dok je 17-godišnji mladić čekao gradski autobus preko puta bioskopa "Lifka", hteo je da sedne na jednu od klupa ispred katedrale Svete Terezije, a grupa tinejdžera ga je napala. Mladić je bežao do autobuske stanice, gde su mu pomogli prisutni, koji su pozvali policiju i vozilo hitne pomoći.

Napad, krvava majica Foto: Privatna arhiva/Subotica.com

A. S. tvrdi da ne poznaje napadače i da su ga tukli bez ikakvog razloga. Izjavu je dao skrivajući svoj identitet.

- Iza "Lifke", na autobuskoj stanici, tačnije iza autobuske stanice, dok sam šetao, sedelo je i stajalo 6-7 momaka, otprilike moje starosti i rekli su mi da stanem. Prvo sam odgovorio da neću i produžio sam. Kad su mi drugi put rekli da stanem, već su se približavali. Kad su stigli do mene, rekli su da se okrenem i počeli da me udaraju - kaže ovaj momak.

Nisu retkost napadi na tom mestu

Prema rečima majke napadnutog tinejdžera, njen sin nije jedina žrtva.

- Ovakvi napadi na tom mestu nisu retkost. Moj sin se nije vraćao iz bančenja u zoru, već je išao u pozorište između 18 i 19 časova, nije nikoga provocirao, nije kavgadžija... Izgleda da ni u "normalno" vreme nismo bezbedni na ulicama svog grada - rekla je ona. - Kada završimo proceduru u obolnici, otići ćemo u policiju. Rečeno nam je da će oni podneti prijavu po službenoj dužnosti, ali ćemo i mi to uraditi - poručila je majka.

Kako Subotica.com nezvanično saznaje, postoje očevici ovog događaja i traga se za osumnjičenima, a napad je kvalifikovan kao krivično delo nanošenja lakih telesnih povreda.

Slučaj je preuzelo Više javno Tužilaštvo.

Video: Poleteo ka mladiću da ga naoružan opljačka, a kad se približio - imao je šta i da vidi

(Telegraf.rs / Izvor: pannonrtv.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alexey

    1. novembar 2019 | 17:41

    Ako ima preloma makar malog prsta na nozi onda se to smatra "teža povreda" u očima zakona. Nije mi jasno s obzirom da je polomljena ključna kost dečaku, kako je moguće da to sud okarakteriše kao lakše nanošenje povrede?? Šta je trebalo da se dogodi, da ga ne daj bože osakate još više pa da bude teže nanošenje povreda??

  • Neki

    1. novembar 2019 | 18:56

    Nisam nasilnik ali bih ja skupio društvo pa jednog po jednog poslao u bolnicu , samo da vide kako je to kad nemaš nikakve šanse da se odbraniš od 5-6 momaka...

  • Kica

    1. novembar 2019 | 18:17

    Stavis noz u dzep i kad krenu da te biju bar jednom prospes creva. Pa posle nek drugi razmisljaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA