≫ 

Vranjanac pretio sudiji da će ga politi sonom kiselinom: Čekao izricanje kazne, dobio novi pritvor

Optuženi N. K. je pretio sudiji Ljiljani Nikolić koja je vodila njegov slučaj, ali i prisutnima u sudnici

  • 3

U sudnici Osnovnog suda u Vranju, jedan od optuženih Negoslav Kostić (22) kome je trebalo sudija da izrekne kaznu za tešku krađu, pretio je da će sudiju politi sonom kiselinom, potvrdili su Južnim vestima u ovoj instituciji.

Incident se, kažu u Sudu, dogodio u sredu, 30. oktobra, tokom glavnog pretresa u kome je Vranjanac optužen za krivično delo teška krađa, pišu Južne vesti. Kostić je na suđenju počeo da galami, na šta mu je sudija Ljiljana Nikolić izrekla opomenu. On je nastavio da viče, pa ga je sudija Kostić udaljila iz sudnice.

- Po izlasku iz sudnice otišao je u toalet. Tamo je našao flašu sone kiseline kojom radnice ribaju sanitarije. Uzeo je flašu otrova, istrčao pored policajaca i uleteo u sudnicu u kojoj su bili sudija i zamenik osnovnog javnog tužioca, kao i njegov branilac po službenoj dužnosti. Tada počinje prava drama - navodi izvor Blica.

"A šta ćemo sad!?"

 

- Držao je rukama flašu sone kiseline i približio se sudiji, tužiocu i svom braniocu. Počeo je da viče i preti: "A šta ćemo sad?!" Prvo su stajali nemo da kojim slučajem ne bi u tom naletu ludila sudiju i tužioca ili nekog drugog polio sonom kiselinom i povredio ih - priča sagovornik.

Na sreću, Kostić nije realizovao svoje pretnje, već je držeći u rukama flašu sone kiseline pobegao. Čim je istrčao iz suda policajci su krenuli u poteru za njim i nedaleko od zgrade suda su ga uočili i priveli, s tim što se on pre toga oslobodio flaše otrova.

Osumnjičenom Kostiću određen je pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    1. novembar 2019 | 18:40

    Ja to ne bih pustao iz zatvora...

  • .

    1. novembar 2019 | 20:13

    Sudije treba da sude "anonimno" odnosno, da se nalazi neka pregrada sa staklom, jedino tako ce sudije moci da sude bez straha od osvete. Sudije znaju da u Srbiji, i nisu zasticene pa zbog toga bi to bilo najbolje.

  • Jug

    1. novembar 2019 | 23:45

    Sudije..i sud u Srbiji..katastrofa !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA