≫ 

Novinarka iz Vranja dobila jezive pretnje: "Rekla je da me ubiti, sačekati kad vodim dete u vrtić"

Usledile su i strašne psovke

  • 1
Jelena Stojković Foto: Facebook

Novinarka "Novosti" Jelena Stojković, autorka teksta o zbivanjima među vranjanskim osnovcima, dobila je u utorak veče zastrašujuće pretnje od žene koja se predstavila kao majka devojčice o kojoj je pisala.

- Zvala me je više od 20 puta, a kada sam se javila pretila je da će me ubiti, da će me sačekati kada vodim dete u vrtić, da ne znam s kim imam posla, a usledile su i jezive psovke - navodi Jelena Stojković samo deo uvreda i pretnji koje je doživela i koje će prijaviti policiji.

- Ja se samo kao novinar pitam da li ovo znači da svaki put kada ukažemo na neki društveni problem ili nešto slično neko može bez ikakvih posledica da nam pravi sačekuše i preti. Mislim da sve moje kolege koje rade kao dopisnici razumeju o čemu pričam. Meni je najbitnije da sam imala neverovatnu podršku od strane moje redakcije, a na ovom tekstu smo mesecima radili zajedno - kazala je vidno uznemirena u razgovoru za juGmediu Stojkovićeva.

Podsetimo, fotografije obnažene učenice šestog razreda vranjske OŠ "Radoje Domanović" u središtu su afere koja već nedeljama potresa ovaj grad, a o kojoj informacije prikuplja i Više tužilaštvo u Vranju. Neprilične slike, putem mobilnih telefona, "zavrtele" su se najpre među osnovcima ove škole, da bi se zatim proširile i među učenicima ostalih vranjskih škola.

Afera je, prema nezvaničnim navodima, počela još u februaru, kada su učenica šestog i učenik sedmog razreda ove škole, smatrajući da su u emotivnoj vezi, počeli da razmenjuju poruke. Za uobičajenim, tekstualnim, usledile su - lascivne.

Neprilične slike, putem mobilnih telefona, "zavrtele" su se najpre među osnovcima ove škole, da bi se zatim proširile i među učenicima ostalih vranjskih škola.

- Tužilaštvo je sredinom oktobra zahtevalo prikupljanje potrebnih obaveštenja i neophodnih provera u vezi sa sadržajem spornih fotografija, preko Policijske uprave u Vranju, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka - kaže portparol Višeg tužilaštva Leposava Jovčić.

- U oktobru smo pokrenuli disciplinski postupak, kada smo dobili informacije. Roditelj je obavestio razrednu, a ona mene i pedagoga škole. Učenik je u prisustvu roditelja dao izjavu o događaju, pozvali smo drugu decu koja su „delila“ fotografije i ona su se u prisustvu roditelja izjasnila - kaže Nenad Stefanović, direktor Osnovne škole „Radoje Domanović“.

Posle toga je u školi zasedao Tim za zaštitu od zlostavljanja i zanemarivanja, i tada je zaključeno da se radi o trećem vidu nasilja, takozvanom sajber nasilju.

“Slučaj smo odmah prijavili Školskoj upravi u Leskovcu, vranjskom Centru za socijalni rad i Višem javnom tužilaštvu. Pokrenut je disciplinski postupak protiv učenika koji je sporne fotografije distribuirao. Pedagoško-psihološka služba napravila je plan rada sa decom koja su učestvovala u ovom slučaju”, ističe direktor i dodaje da uprkos tome što se to nije desilo u školi, oni su osetili obavezu da preduzmu sve zakonske mere.

Video: Lokalni ruski političar prebio novinara tokom intervjua

(Telegraf.rs/ Jugmedia/ Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA