Đacima iz Niša saopšteno da im je drug poginuo: Crtali su srca za njega i pisali lepe poruke

Psiholog škole zatekla je majku na mestu nesreće

  • 11
Nis soliter hronika, dete palo sa zgrade, nesreca

Foto: Telegraf

Sedmogodišnji S. Ž, koji je danas poginuo prilikom pada sa poslednjeg sprata dvanaestospratnice na Vizantijskom bulevaru 2 u Nišu, gde je živeo sa majkom i trogodišnjim bratom, bio je učenik prvog razreda OŠ "Sveti Sava".

Vest o tragediji uznemirila je i nastavno osoblje i đake.

Psiholog Mirjana Radojević

Foto: Privatna arhiva

- Tokom velikog odmora pogledala sam vesti na portalima i videla da je poginulo dete na Vizantijskom Bulevaru. Zapitala sam se da li je to naš učenik, jer to područje pripada našoj teritoriji. Otrčala sam tamo i ugledala dete kako leži na betonu, i jednu ženu koja teši drugu.

Prepoznala sam majku našeg učenika, prišla sam joj i zagrlila je. Kazala mi je da je odvela mlađe dete u vrtić, da je stariji sin znao da se pazi i da nije brinula kada ga je ostavila samog u stanu - priča Mirjana Radojević, psiholog škole koju je pohadjao stradali dečak.

Škola je odmah sprovela proceduru predviđenu za takve slučajeve.

- Obavestili smo direktorku i Školsku upravu. Učiteljica stradalog dečaka je došla u 11.30 jer su njeni đaci u međusmeni i užasno se potresla kada je čula da je poginuo. Ja sam obavestila roditelje, dala sam im uputstva kako da razgovaraju sa decom o ovom događaju, a mi smo preuzeli dužnost da ih obavestimo da im je drug stradao.

On je bio omiljen, deca su ga obožavala, miran, nekonfliktan, sjajno dete. Njegovi školski drugovi su veoma tužni, kazali smo im da crtaju srca i da napišu nešto o njemu. Jedna devojčica mi je ispričala da je želeo da ide na more i da mu je ona obećala da će ići zajedno, i da joj je mnogo žao što ne može da ispuni to obećanje - kazala je psiholog.

Dečak se verovatno očekujući majku da se vrati previše nagao kroz prozor i izgubio ravnotežu. Pao je na parkirani "golf" a zatim na trotar i preminuo na licu mesta.

Policija je obavila uviđaj na mestu tragedije a Više javno tužilaštvo je naložilo obdukciju.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naissus

    8. novembar 2019 | 21:57

    Neopisiva tuga i bol. Saučešće porodici. Neka vam dragi Bog da snage!

  • Maki

    8. novembar 2019 | 20:22

    Uf uf tuga do neba neka te andjeli cuvaju saucesce porodici

  • Zoki Svedska Loznica

    8. novembar 2019 | 21:10

    Budi sa anđelima mali, saučešće porodici! Velika tuga i bol i nedaj bože da se nekome desi🙏🏼❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA