• 2

Željko priznao da je sestru udario pesnicom, svedok da ju je gazio po glavi, suđenje odloženo

Nastavak suđenja zakazan je za 23. decembar

  • 2

Kraj suđenja Žarku Šušiloviću (29) iz Bačke Palanke, okrivljenom da je lane prebio i izbo na ulici u tom mestu rođenu sestru D. Š. (21), i tako pokušao da je ubije, odložen je u novosadskom Višem sudu zbog čekanja na usaglašavanje nalaza veštaka.

Naime, na prethodnom ročištu u maju, nakon saslušanja svedoka i veštaka, stručni savetnik odbrane specijalista neuropsihijatrije dr Boris Golubović zatražio je, nakon obrazlaganja osnovnog nalaza stalnih sudskih veštaka, da neki drugi stručni tim detaljnije obavi taj zadatak, što je na kraju ročišta veće i prihvatilo.

Inače, okrivljeni je na početku procesa početkom marta ove godine izneo odbranu i rekao da je optužnicu razumeo, ali i kazao da ne zna da je ubo sestru. Prema njegovim rečima, sve je počelo u novembru prethodne godine, navodi novosadski Dnevnik.

Nakon što mu je određena zabrana roditeljskog staranja i prilaska supruzi, njegova sestra, s njegovom ženom i detetom, otišla je iz kuće da žive zajedno kao podstanari.

Na poslednjem pretresu u maju, svedok I. K. iz Bačke Palanke izjavio je da je okrivljeni „bukvalno gazio po glavi” svoju sestru dok je ležala na zemlji. Ispričao je da je ona bila ispred njega i da se pri tome nije pomerala. On je dodao da je okrivljeni i pred policajcima koji su stigli na lice mesta, rekao da će je ubiti i da je to zaslužila.

Svedok je takođe naveo da je na mestu događaja bila jedna žena, kojoj je rekao da skloni dete koje je bilo s njom da ne gleda takve scene, a kasnije je saznao da se zapravo radilo o supruzi okrivljenog.

Okrivljeni je na početku procesa, početkom marta ove godine, izneo odbranu i rekao da je optužnicu razumeo, ali i da ne zna da je ubo sestru.

Sudija, sudski čekić

Foto: Profimedia/Caia Image

Optuženi je ranije, na otvaranju pretresa, naveo da je njegova sestra pala prvo na šiblje, a možda potom na šrafciger, koji je tad imao kod sebe. Navodno, ta alatka, ukupne dužine oko 16 centimetra, u jednom trenutku mu je ispala iz džepa radnih pantalona, a on ju je pri tome mahinalno podigao.

Takođe, u odbrani je rekao da se pre pomenutog događaja vratio sa sezonskog posla, pod uticajem alkohola. Naveo je da se, pre svega, zakačio oko novca s ocem, koji je pozvao policiju, pa je seo na bicikl da se „provetri”.

Naišao je ubrzo na ženu s njihovim sinom, a s njom je bio u brakorazvodnom postupku.

Dodao je da sestri, koja je naišla u tom trenutku, vraćajući se s posla, nijednom nije rekao tom prilikom da će je ubiti, niti joj je prethodno pretio. Pomenuo je da je trotoar bio neravan, pored njega je bilo neko šiblje, pa je smatrao da se ona u tim okolnostima možda povredila. Naglasio je posle svega na njoj nije video krv, a i bio je mrak. Priznao je da ju je udario rukom, ona je mlatarala rukama i pri tome su se grebali, opisivao je sukob pred većem kojem predsedava sudija Slobodanka Gutović.

Okrivljeni je naveo šta je prethodilo događaju, posle kojeg se našao iza brave u pritvoru zatvora na Klisi. Kazao je da su i on i njegova supruga, s kojom se u međuvremenu razveo, bili u vezama iz kojih imaju po jedno dete, ali zatim u braku i zajedničko.

Rekao je da smatra da bi se odnosi između supruge i njega sredili da sestra nije otišla da s njima stanuje kao i da ima utisak da je ona doprinela rasturanju njihovog braka. On je rekao da je tog dana iz optužnice, polovinom jula predveče, normalno pričao sa suprugom, kad je njegova sestra izašla i autobusa i prišla. Rekao joj je da hoće da popriča s njom, s obzirom na to da su imali poremećene odnose, a ona mu je odgovorila da nemaju o čemu da pričaju kao i da će zvati policiju, mada mu nije bilo jasno zbog čega. Naveo je potom da je sestru udario pesnicom jer je krenula na njega i mahala rukama.

Nastavak suđenja, odnosno očekivano iznošenje završnih reči, zakazan je za 23. decembar.

(Telegraf.rs/ Novosadski dnevnik)

Komentari

  • Лицемер

    Ех а некад би га полиција тукла и сетио би се ко је у обданишту просуо белу кафу.

  • Radovan

    Kakav pacenik, dovoljno je da procitas i vidis da ne samo da je decko malo slabije intelektualno obdaren, vec da je i jedan narcisoidni beskicmenjak, koji ne poznaje pojam samoodgovornosti. Pazi sestru rodjenu da ubije?! Pa kaze kao nabola se na srafciger koji mi je ispao na ulicu. Da se nije i okliznula na koru od banane koju si bacio? Tezak pajser

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima