≫ 

Neki ljudi su prepoznali Kićinog ubicu, napravljen je i foto-robot, a napadač tek treba da se locira

Policija ima određena saznanja i o motivima zločina

  • 4
Hronika, ubistvo, Partizan, Ljubomir Marković Kića Foto: ATA Images

Policija ima bitan trag koji bi mogao da dovede do hapšenja odgovornih za ubistvo Ljubomira Markovića Kiće (39), nekada jednog od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" - saznaju "Novosti".

U ovom trenutku operativci MUP Srbije imaju indicije ko je direktan počinilac ovog zločina, odnosno ko je povukao oroz i ubio Markovića ispred sportskog balona u Ulici Grčića Milenka na beogradskom Voždovcu. Na osnovu izjava svedoka i analiza neobjavljenih snimaka sa sigurnosnih kamera napravljen je foto-robot zločinca, a skupljaju se još neki dokazi.

Za njegovo hapšenje neophodno je, kako saznaju "Novosti", da se obave još neka veštačenja i prikupe dodatni materijalni tragovi. U toku je identifikacija i ostalih umešanih, pre svih oni koji su pružili logistiku direktnom počiniocu.

- Policiji je naruku išla činjenica da postoji snimak zločina, kao i to što ubica nije krio lice. Iako je većim kaputom pokušao da sakrije konstituciju tela, odalo ga je nekoliko detalja. Ima karakterističan hod i kretanje. Izgledalo je kao da ga je i Marković prepoznao - navodi sagovornik blizak istrazi.

Hronika, ubistvo, Partizan, Ljubomir Marković Kića Foto: Mateja Beljan

Od Markovićevih prijatelja i drugova policija je zatražila da pažljivo pregledaju snimak ne bi li uočili bilo kakav detalj koji bi odao ko bi mogao da bude počinilac. Išlo se, naime, logikom ako je žrtva prepoznala ubicu, možda će to moći da učini i neko od njegovih poznanika. I čini se da je to urodilo plodom.

Potraga za počiniocem surovog ubistva usmerena je i na ljude koji su se sa Markovićem možda sreli u zatvoru gde je proveo devet i po godina posle presude osumnjičenima za ubistvo Brisa Tatona. Moguće je da je ubica bio sa njim iza rešetaka, a kada ga je ugledao Marković je posumnjao da je tu zbog njega, pa je zato jedino on od svih sa snimka pokušao da umakne.

Pre zločina, Marković je sa drugarima bio u sportskom balonu na treningu. Posle sporta se istuširao i krenuo napolje. Zastao je ispred stepenika da propusti automobile i tada mu je, sa leve strane, prilazi muškarac, koji mu je iz nekog razloga izazvao sumnju.

- Njihovi pogledi su se u jednom trenutku susreli. Kića je gledao u njega nekoliko sekundi i tek onda počeo da trči. Tokom bega izvukao je pištolj, ali nije uspeo da ga upotrebi. Ubica ga je prvo ranio, a kada je pao, prišao mu i pucao mu u glavu. Potom je pobegao u park. Nedaleko odatle, kako se sumnja, čekao ga je saučesnik u vozilu BMV, šabačkih tablica -navodi izvor blizak istrazi.

FK Partizan - FK Olimpijakos Foto: A. Nalbantjan

Policija ima određena saznanja i o motivima zločina. Cela priča oko ubistva Markovića je zaokružena. Ostalo je da se osumnjičeni locira i uhapsi. Njegov identitet je poznat.

Dva pravca istrage

Istraga je išla u dva pravca. Prvi je namera Markovića da napravi četvrtu frakciju Partizanovih navijača. On je polako od ostale tri navijačke grupe uzimao najbolje ljude. Bio je poštovan i cenjen, pa je već na poslednjim utakmicama bilo vidljivo da stoji odvojen od ostalih. Drugi pravac su neki poslovi u kojima je Marković bio, a koji su redovni pratioci navijačkih grupa. U tom smislu ispituju se njegovi kontakti iz zatvora, koji su, kako se pretpostavlja, nastavljeni i napolju.

Video: UZNEMIRUJUĆI VIDEO Trenutak kada je likvidiran vođa navijača Kića Marković

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    12. novembar 2019 | 21:05

    Шта значи, најбољи људи из три навијачке фракције ! ? Јел су најгрлатији, знају најбоље навијачке песмице или је у питању нешто друго ?

  • Igor

    13. novembar 2019 | 01:01

    Daj Bože čovek koji je ubica bude kažnjen i ubica Jelene Marjanović koje je odavno postalo kao krimi serija , ako ne bude uhapšena zena u narodnoj nošnji koja nožem bode ljude , onda je reč bezbedno društvo ne postoji a na žalost toje realnost !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA