Ilija, koga su pretukli zbog ljubičaste torbe, oprostio napadačima: Izvinili su se, iskreno se kaju

Ilija je naveo i da su se oni sami prijavili policiji, dok još nije znala njihov identitet

  • 5
Ilija Vučević, pretučen, picerija Foto: Facebook/Ilija Vučević

Ilija Vučević, koga su dvojica muškaraca pretukla u centru Beograda jer su navodno mislili da je gej zbog ljubičaste torbe za psa, oprostio je svojim napadačima. On je u saopštenju naveo da su mu se oni samoinicijativno javili kako bi mu uputili izvinjenje i da je “prihvatio pruženu ruku”, kao i vansudsku nagodbu.

- U vezi napada u kome su mi nanete teške telesne povrede, a koji je izazvao veliku medijsku pažnju, obaveštavam da su vinovnici incidenta i njihove porodice samoinicijativno stupili u kontakt sa mnom, uputili najdublje izvinjenje, kako zbog napada i nanošenja povreda, tako i zbog izrečenih uvreda, koje po njihovim rečima ne odražavaju prave stavove njih i njihovih porodica prema LGBT populaciji - navodi Ilija u saopštenju.

On kaže da su uvrede napadača izrečene u afektu i da ni na koji način ne odražavaju homofobične stavove.

- Do tuče došlo sticajem nesrećnih okolnosti zbog nesporazuma oko čekanja reda u piceriji, a uvrede su izrečene bez namere da se vređa bilo čija seksualna orijentacija, posebno što oni među svojim prijateljima imaju pripadnike LGBT populacije - piše Ilija Vučević u svom saopštenju.

Ilija Vučević, pretučen, picerija Ilija Vučević nakon napada, Foto: Facebook/Ilija Vučević

On naglašava da je puno poverenje poklonio njihovim tvrdnjama da se iskreno kaju i da ne beže od svoje odgovornosti jer je u međuvremenu saznao da su se oni sami prijavili policiji koja u tom momentu nije znala njihov identitet, kao i da su oni njega prvi kontaktirali sa željom da učine sve kako bi ublažili posledice ovog incidenta.

- Takođe, ponuđena je i sa moje stane je prihvaćena vansudska nagodba kojom je nadoknađena sva materijalna i nematerijalna šteta naneta mojoj supruzi i meni. Vinovnici incidenta i njihove porodice najiskrenije žale zbog uznemirenja koje je incident izazvao i daju najčvršće obećanje da će prihvatiti priliku i oprost koji su im pruženi. Kao žrtva ovog sukoba, prihvatam pruženu ruku i opraštam napadačima, pre svega jer verujem da je život pred njima pošto se radi o mladim ljudima koji do sada nisu imali sukobe sa zakonom, a svoje iskreno kajanje pokazali su svojim postupcima a ne samo rečima - saopštio je on.

Da podsetimo, incident se dogodio u piceriji kod Trga republike, a mladićima je navodno smetala ljubičasta torba za psa, koju je Ilija nosio, dok ga je žena čekala ispred.

Vređali su ga homofobičnim uvredama, a na kraju i tukli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rico

    12. novembar 2019 | 16:18

    Oprostice ti oni sto su te tukli...E moja budalo.

  • Tt

    12. novembar 2019 | 16:58

    Znaci dobio je pare.

  • rade6

    12. novembar 2019 | 17:59

    Sta moze sudstvo za ovo.Rekli mu ako mi u zatvor dobices opet po glavi.To je stvarnost u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA