≫ 

Šaranović dobio 30 godina zatvora za ubistvo Zreleca: Prva presuda za ubistvo advokata u Srbiji

Vladimir Šaranović se u svojoj završnoj reči obratio udovici advokata Anji Zrelec navodeći da mu je žao njenog supruga, ali da on nema ništa sa ubistvom

  • 9

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 30 godina Vladimira Šaranovića povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na VračaruOvo je prva presuda za ubistvo nekog advokata u Srbiji.

Inače ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Vladimir Šaranović je osuđen za krivična dela teško ubistvo i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, jer je u stanu kojem je živeo sa suprugom pronađena izvesna količina marihuane.

Šaranović je tokom suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

U svojoj završnoj reči, obratio se udovici advokata Anji Zrelec navodeći da mu je žao njenog supruga, ali da on nema ništa sa ubistvom.

Priznao je krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.

Ovaj slučaj se dovodi u vezu sa Zrelecovim zastupanjem Vladimirovog rođaka iz Crne Gore Slobodana Šaranovića, ubijenog u Budvi 2017. godine.

Vladimir Zrelec, advokat, ubistvo, Kanarevo brdo, policija, osumnjiceni Vladimir Saranovic

Ubijeni advokat Vladimir Zrelec/ Foto: Facebook

Slobodanu Šaranoviću ubijeni beogradski advokat vodio je poslove u vezi sa kockarnicama i menjačnicama, a bio je angažovan i u postupcima u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv vodili zbog sumnje da je naložio ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Vladimir Šaranović je svojevremeno bio zaposlen u firmama svog ubijenog rođaka.

Mediji su ranije pisali da se u dokazima ovog predmeta nalazi i pismo za koje je Zrelec rekao "da se da policiji ukoliko mu se nešto dogodi", a koje je napisao Slobodan Šaranović.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Vladimir Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara 2017. godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Optužen je da iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Video: Advokati upalili sveće na mestu ubistva Ognjanovića

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixa

    13. novembar 2019 | 12:33

    Bas sam to hteo reci!!! Bravo!!! Zato sto je advokat u pitanju 30 da je obican građanin dobio bi 8 god... Dobar zakon za advokate, ovo je sramota jedne propale zemlje....

  • Ja

    13. novembar 2019 | 12:13

    A kad muz ubije zenu ,decu bude minimalno osudjen ili momak devojku pa mu daju nanogicu... Advokati vrede vise od zena, dece, devojaka, sskolskih drugova maltretiranih od strane vrsnjaka...?! U kakvoj zemlji bezakonja mi zivimo?

  • Viki

    13. novembar 2019 | 12:30

    Zasto zivot advokata vise vredi od zivota manje skolovanih i istaknutih ljudi? Verovatno sto sudije se plase da ih neko ne likvidira zbog nepravednih presuda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA