• 4

Sumnja se da je Nenad ubio unuka i zeta: Tužilaštvo traži 40 godina za ubistvo Ivana i Jastreba

Prvo ročište zakazano za 19. novembar

  • 4

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu zbog teškog ubistva protiv Nenada Ronića (63), koji je, sredinom jula, hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga svoje ćerke Monike, i svog unuka Ivana Ronića (19).

Nenad, je tada, hicima iz ’’kalašnjikova’’, naneo teške ozlede Romani Asanović (19), supruzi svog unuka Ivana, kojoj su meci ušli u predelu levog kuka i zaglavili se u telu, dok je svog drugog unuka Benjamina Ronića (15) rafalom ’’isekao’’ po nogama.

- Čuo sam da su se Nenadovi unuci po sinu i ćerki potukli – ispričao je tada očevidac Božin Simić. – Ivan je, navodno, tada udario svog brata od strica K. R. zbog čega je ovaj potražio pomoć u Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Međutim, neko je Nenadu javio da mu je unuk po sinu preminuo, nakon čega je on došao u kuću svoje ćerke.

Jastreb Asanovic

Ubijeni zet Foto: Facebook/Jastreb Asanovic

Nenad je tu napao ćerku da je njen sin ubio K. R. Monika je pokušala da ga ubedi da to nije istina, već da je u pitanju lakša ozleda, ali je otac nije slušao.

- Međutim, Nenad je počeo da psuje i da govori kako će osvetiti unuka – nastavio je sagovornik. – Seo je u auto i odvezao se do kuće, odakle je uzeo automatsku pušku i vratio se kod ćerke. Mislim da je imao nameru da ih sve pobije.

Ivan Romana Ronić

Ubijeni Ivan i ranjena udovica Romana Foto: Facebookk

Nenad je odmah ubio Jastreba i Ivana, dok je Romanu i Benjamina teško ranio. Nakon što mu je Stefanović oteo pušku, Ronić je pobegao, ali je ubrzo uhvaćen. Tužilaštvo je zatražilo da se ubici izrekne kazna od 40 godina zatvora, a prvo ročište je zakazano za 19. novembar.

Video: Otac ubijenog Miloša Mileusnića slomio se pred kamerama, ići će na svako suđenje Neđeljku

(Telegraf.rs/ Novosti)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima