≫ 

Triler kod Negotina: Brod "Ćuprija" uplovio po mraku u Prahovo, ispod uglja krio nelegalni tovar

Dežurni carinski službenik je zajedno sa policajcem i predstavnikom Lučke kapetanije sproveo redovnu kontrolu

  • 0
Prahovo, nafta, zaplena Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom 12. novembra 2019. godine, na prelazu Prahovo sprečili pokušaj krijumčarenja preko 5.000 litara nafte na jednom domaćem brodu koji je prevozio ugalj.

Radi se o brodu ''Ćuprija'' koji je u vlasništvu beogradske firme, a koji je bio natovaren sa preko 900 tona uglja, dok je za sobom vukao i baržu sa dodatnih 500 tona istog energenta.

Kada se tokom večeri pojavio na ulaznoj strani carinske ispostave Prahovo, dežurni carinski službenik je zajedno sa policajcem i predstavnikom Lučke kapetanije sproveo redovnu kontrolu.

Prahovo, nafta, zaplena Foto: Uprava carina

Detaljnim uvidom u dokumentaciju o prijavljenoj robi koju brod prevozi, kao i ostale neophodne dokumente (raport broda, spisak posade, spisak brodskih zaliha i šemu tankova broda) otkriveno je da se u tankovima za pogonsko gorivo nalazi daleko više evro dizela od prijavljene količine.

Carinik je izmerio nivo goriva u tankovima i uporedio ga sa prijavljenom količinom u dokumentaciji na osnovu čega se videlo da brod prevozi 5.187 litara goriva više od prijavljene količine.

Prahovo, nafta, zaplena Foto: Uprava carina

Protiv zapovednika broda, 62-godišnjeg srpskog državljanina iz Stare Pazove, pokrenut je prekršajni postupak zbog neprijave goriva koje je po svoj prilici trebalo da se nađe na crnom tržištu.

Očekuje se da ishod prekršajnog postupka koji će se voditi pred nadležnim sudom dovede do naplate novčane kazne, nadoknade za uskraćene dažbine, kao i naplate protivvrednosti neprijavljenog goriva, što bi u slučaju ovog prekršaja moglo dostići iznos od oko milion dinara.

Prahovo, nafta, zaplena Foto: Uprava carina

Podsetimo da se sredstva naplaćena nakon okončanja prekršajnog postupka u celosti uplaćuju u državni budžet.

Prahovo, nafta, zaplena Foto: Uprava carina

Video: Krijumčari doživeli brodolom, a spas im je bio kokain koji su dilovali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA