Otac ubijene Kristine o hapšenju sina biznismena, osumnjičenog da je bio saučesnik u zločinu

Osumnjičeni Rokvić je uhapšen 6. novembra na Aerodromu "Nikola Tesla", kada je iz Crne Gore pokušao da uđe u Srbiju

  • 2

Stefan Rokvić (29), sin biznismena Danijela Rokvića (53), uhapšen je zbog sumnje da je Milošu Srebriću pomagao u ubistvu Kristine Kaplanović (19). Njen otac kaže da se potencijalni saučesnik u ovom slučaju pominjao, ali da nije znao o kome bi mogla biti reč.

- Posle hapšenja Srebrića pominjalo se da mu je možda neko pomagao, da ga je vozio. Ali ništa više od toga, ni ko je ta osoba, ni koji automobil je vozila. Ako je i istina da je taj pomagao Srebriću, ni mene, ni porodicu, niko nije obavestio o tome. Ono što znamo, pročitali smo u medijima - rekao je za "Blic" Stanislav Kaplanović, otac ubijene Kristine i dodao da je za decembar zakazano sledeće ročište, te će tada videti "šta dalje".

Osumnjičeni Rokvić je uhapšen 6. novembra na Aerodromu "Nikola Tesla", kada je iz Crne Gore pokušao da uđe u Srbiju. Za njim je beogradska policija raspisala potragu zbog sumnje da je pomagao Srebriću u ubistvu radnice NIS-a.

Čim je izašao iz aviona, uhapšen je, i posle 48-časovnog zadržavanja, na saslušanju pred dežurnim tužiocem negirao je da ima bilo kakve veze sa zločinom na benzinskoj pumpi. Ipak, posle toga saslušanja, sudija mu je na predlog tužioca odredio pritvor, i to zbog opasnosti od bekstva i mogućeg uticaja na svedoke.

Kristina Kaplanović

Ubijena Kristina/ Foto: Facebook/Kristina Kaplanović

Ono što je zasad poznato jeste da se Rokvić sumnjičio da je Miloša Srebrića, sada optuženog za ubistvo, vozio kobnog 25. maja 2017. godine. Da li je, osim vožnje, na još neki način pomagao Srebriću, još će se utvrditi.

Ubistvo radnice na pumpi, koja je u Beograd došla da zaradi za školovanje, uznemirio je građane Srbije 25. maja 2017. godine.

Osumnjičeni Stefan Rokvić je sin biznismena Danijela Rokvića, koji je oženjen pevačicom Dijanom - Didi Janković. I Stefanov otac je hapšen pre tri godine, i to zbog pretnji beogradskom javnom beležniku.

On je priznao krivicu i sklopio nagodbu sa tužiocem, pa je osuđen uslovno na deset meseci sa rokom provere do tri godine.

Video: Sedim u sudnici pored ubice svoje ćerke, a on ne sme da me pogleda u oči

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    14. novembar 2019 | 21:08

    Izrazavamo veliko zaljenje zbog gubitka mlade Kristine...! Zivimo u nadi da ce pocinioce ovog zlodela stici zasluzena kazna...! Njenim roditeljima zelimo da istraju na ovom trnovitom i bolnom putu do konacnog mira i pravde!!!

  • Sklopio dogovor sa sudom? 😂😂😂😂

    14. novembar 2019 | 14:20

    O boze...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA