Tocilo iz Mladenovca je drogom snabdevao pola Srbije: Kod sebe imao heroin vredan 5 miliona evra

Novaković je jedno od najpoznatijih imena među narko-dilerima u Srbiji

  • 49
Mladen Novaković Tocilo, Droga, heroin, hapšenje Foto: MUP

Mladen Novaković (37), zvani Tocilo, iz Amerića kod Mladenovca uhapšen je zbog sumnje da je organizovao narko-grupu koja je drogom snabdevala Srbiju, i od koje je do sada zaplenjeno 77 kilograma heroina i 200 grama kokaina!

Osim Novakovića, u najvećoj akciji srpske policije usmerenoj protiv krijumčara heroina, uhapšeni su i Saša Nikolić i Velibor Cvetkov. Ukupna vrednost zaplenjene droge je neverovatnih 5.000.000 evra.

Novaković je jedno od najpoznatijih imena među narko-dilerima u Srbiji.

- Tocilo godinama nabavlja heroin u Turskoj tako što kupuje veće količine (desetine kilograma), a onda tu robu prebacuje u Srbiju, skladišti je i prodaje isključico drugim kriminalnim grupama, koje je, nakon obrade, puštaju na ulicu. Otprilike, snabdeva pola Srbije heroinom - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, Tocilo ne prodaje sve zalihe droge po svaku cenu: deo skladišti i skriva čekajući bolju ponudu.

- U ovom konkretnom slučaju, heroin je bio spakovan u specijalnim burićima koji su bili zakopani i sakriveni u okolini Mladenovca - dodaje izvor.

Hapšenje Heroin Mladenovac Foto: MUP

Novaković i njegova grupa uvozili su isključivo heroin najveće čistoće i najboljeg kvaliteta koji se može naći na tržištu.

To radi, smatraju izvori, jer od jednog kilograma tog turskog heroina on ovde može da napravi četiri ili pet kilograma - toliko je kvalitetna roba kojom raspolaže.

- Od ovoga što mu je zaplenjeno, kada pomeša sa drugim dodacima i prekursorima, mogao je da napravi nekih 350 kilograma za prodaju. Vrednost takvog razređenog heroina bila bi svakako više miliona evra - kaže on.

I Novakovićev dosije ukazuje da je u pitanju iskusni kriminalac. Zbog dilovanja narkotika hapšen je dva puta.

Poslednji put bilo je to u junu 2016. godine, i to dok je čekao poziv za odsluženje kazne za krivično delo izvršeno još 2008. godine. Novaković je tada uhapšen u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a sa njim je priveden i Mihailo Đorđević.

Hapšenje Heroin Mladenovac Foto: MUP

U akciju njihovog hapšenja bili su uključeni i pripadnici Žandarmerije, a inspektori ispituju njihovu eventualnu povezanost sa prodajom narkotika.

Kriminalnu karijeru Novaković je započeo 2008, kada je uhapšen zbog zelenašenja, i to tek pošto je jedna njegova žrtva iz sela u okolini Mladenovca pokušala da se ubije jer više nije mogla da plaća zelenašku kamatu. Početkom 2007. godine Novaković je žrtvi pozajmio 9.000 evra, a tokom narednih godinu i po dana od njega je naplatio kamatu od 42.600 evra.

Dužnik je zbog duga rasprodao svu imovinu i pokušao da se obesi, ali mu je kanap pukao. Preživeo je, a zelenaško klupko je počelo da se odmotava. Novaković je uhapšen, osuđen na četiri i po godine zatvora, ali je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude.

Na slobodi nije mirovao, već je 2010. godine ponovo uhapšen i tada je osumnjičen da je organizovao osmočlanu bandu koja je pljačkala benzinske pumpe, menjačnice, zlatare i vozilo za transport novca FTO sistema.

U kriminalnoj grupi su bili mladići iz Mladenovca, Sopota i okoline, od kojih većina ranije nije imala problema sa zakonom. Vrednost opljačkanog plena bila je oko 20 miliona dinara. I tada je policija sumnjala da je Novaković trguje drogom, ali za to nije bilo dokaza. Sud ga je, opet, pustio iz pritvora, iako je i tada čekao pravosnažnost presude za zelenašenje. Slobodu je iskoristio da razgrana narko-mrežu u šumadijskim gradovima, pa je 2012. opet uhapšen.

Video: Spektakularno hapšenje muškarca kod kojeg je pronađeno 77 kilograma heroina

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    15. novembar 2019 | 08:41

    Ало, није проблем у физичком изгледу, већ што је после толико хапшења и осуђујућих пресуда последњих 10 година , још увек био на слободи!??

  • davor

    15. novembar 2019 | 08:22

    Nekoj "vecoj" glavi, vjerovatno politickoj se zamerio pa ga uhvatili... Inace da nije i dalje bi "radio" bez problema...

  • Mihailović

    15. novembar 2019 | 08:17

    Opet ga pustite da se brani sa slobode da može zarađivati za život... i onda kažu ne komentarišite sudske odluke...a ima li unutrašnje kontrole u sudstvu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA