≫ 

Pritvor za kriminalnu grupu iz Mladenovca: Tocilo i ekipa dobili 30 dana

Ove organizovana kriminalna grupa uhapšena je zbog sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

  • 2
Mladen Novaković Tocilo, Droga, heroin, hapšenje

Foto: MUP

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana trojici pripadnika organizovane kriminalne grupe, koji se sumnjiče da su od početka avgusta do hapšenja pre dva dana, iz Turske nabavljali velike količine heroina, koje su bile namenjene teritorijama Beograda i Srbije.

Pritvor je određen Mladenu Novakoviću, zvanom Tocilo, Saši Nikoliću i Veliboru Cvetkovu zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će uticati na svedoke, kao i da će u kratkom roku ponoviti krivično delo.

Na ovu odluku sudije za prethodni postupak osumnjičeni imaju pravo da ulože žalbu vanraspravnom veću suda u toku od tri dana, saopšteno je iz suda.

Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije danas je nakon saslušanja osumnjičenih pokrenulo je istragu protiv ove organizovane kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili produženo krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U saopštenju tužilaštva je precizirano da se vođa ove organizovane kriminalne grupe sumnjiči da je jedan od najvećih distributera heroina na teritoriji Srbije, koji je snabdevao druge kriminalne grupe radi dalje prodaje krajnjim korisnicima.

Prilikom pretresa lica, kao i pretresom više skrivenih lokacija na teritoriji Beograda, pronađeno je oko 77 kilograma heroina i oko pola kilograma kokaina, čija se ulična vrednost procenjuje na oko pet miliona evra.

S obzirom na izuzetnu čistoću - kvalitet heroina, članovima ove organizovane kriminalne grupe donosila je višemilionsku zaradu.

Nakon pretresa, oduzeto je više skupocenih motornih vozila i jedan motocikl.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA